Keskiviikkona palailtiin hallille kiertohyppynoudon korjaussarjan tiimoilta. Harmitti niin paljon eilinen hermostuminen koirien tonttuiluun – tiedän, että itsepäisyydellä saa vain väistämistä aikaan, mutta on lähes mahdottoman vaikea jättää kesken helppo tehtävä, jossa koira ei keskity ja kuuntele. Vaan nyt olenkin viisaampi tämän liikkeen kanssa. Tehdään paljon kiertoa ja vain harvoin nouto, koska se ei tässä niinkään työstämistä vaadi, kun kapulat ovat nokan edessä ja hyppääminen ja luokse tuleminen ovat kivoja. Näillä eväillä siis kentälle kisamuodostelmaan esteet ja kapulat.

Lähettelin Vekaa kiertoon ensin kapuloiden tasalta ja siitä aina askelen tai pari taaksepäin merkille asti. Veka hanskasi homman tänään aivan täydellisesti! Se ryntäili innoissaan kartiolle ja kiersi sen joka kerta, välillä vilkaisi ohi mennessään kapuloita, mutta hylkäsi ne ja jatkoi matkaa. Loistavaa Veka! Sitten aika monen toiston jälkeen käskin maahan ja noutamaan oikeanpuoleisen kapulan. Häh? Toisella käskyllä nouto ja hyppy. Tämä meni siis kuin Strömsössä. :)

Flora oli Hermostunut. Hihkui ja steppasi. Aluksi kiertäminen sujui, mutta kun päästiin esteiden tasalle, Flora alkoi sinkoilla kapuloille ja muuten vaan ryntäillä ympäriinsä. Uudestaan. Nakkeja meni puoli pakettia, heitin aina palkaksi palan pysähdyskohdan tienoille. Näin saa paljon toistoja, mutta Flora haluaa päästä repimään lelua. Alettiin sitten saada myös toistoja, joilla Flora suuntasi kapuloille ja hidasti, mutta korjasi itse ja meni tötterölle, eli edistystä tapahtui! Viimeiseksi muutaman ilman korjausta onnistuneen jälkeen maahan ja nouto, tässä ei toki ongelmaa. Ja vihdoin lelupalkka.

Dingo ei tätä vielä vähään aikaan teekään, koska se näyttää niin paljon miettivän kierron jälkeen pysähtymistä, että haluan vahvistaa vain loppuun asti tulemista avointa luokkaa varten. Alkuun leikittiin pallolla ja otettiin vauhdista kaikki jättävät kerran. Koko liikkeenä tehtiin tänään alokkaan hyppyä. Muuten jo hyvä, mutta perusasentoon tuloon vielä pieni vinkki. Pari alokkaan luoksetuloa eteen ja pallopalkka, sitten läheltä eteen ja sivulle. Heti alkoi ennakointi eli palkkauksen painopiste pidetään edelleen edessä. Muutama seuraamispätkä, joista kahdessa jätätti, yhdessä taas piti paikan tosi hyvin, ei hajuakaan miksi?!

Sitten hain loput koirat ja otettiin taas minuutin rivipaikkamakuu. Sen päälle muutaman kerran yksitellen sivulle kutsumiset ihan läheltä. Dingo karkasi pari kertaa, kun kaveri sai nakkia, viimeisellä jo pysyi.