Tiistaina hallille tokoilemaan kiertohyppynoudon merkeissä. Kasasin koko liikkeen roinat kentälle. Veka kävi hyvin kiertämässä, kun lähetin kapuloiden tasalta. Mutta esteiden tasalta se pääsi kapuloille ja hitsasi niihin kiinni. Vein jopa pannasta sen niiden ohi. Kummallisesti se välillä kiersi sitten merkiltä esteiden takaa asti tosi hyvin, välillä taas jumitti kapuloihin. Aloin käydä vähän kuumana jo kun ei korvia löytynyt koiran päähän, ja näin ollen Veka alkoi jumitella vielä enemmän kuten sen tapana on. Heti kapuloiden ohi päästyään Veka teki kierron tosi varmana ja ripeästi, mutta jos se vilkaisikin niitä, siihen tyssäsi eikä pystynyt jatkamaan.

Flora vain vilkaisi esteitä ja kapuloita ja juoksi kiertämään joka kerta. Kunnes... otettiin myös pysähdykset ja palkkasin niistä, ja sitten kokeilin pistää sen myös noutamaan ja hyppäämään. Molemmat puolet oikein! No, siitäpä Florakin sai hyvin vahvan kapula-ajatuksen eikä päässyt enää niiden ohi. Kävin entistäkin kuumempana, ja Floran vastaus siihen on kiljua ja ryntäillä sinne tänne. Koira autoon, kun mitään järkevää ei enää olisi saatu aikaan. Tässä liikkeessä siis ehdottomasti suurin haaste tulee olemaan saada koira ohittamaan kapulat ja esteet menomatkalla eli treenin painopiste sijoitetaan siihen törpölle menoon. Loppu on helppo, kun koira haluaa noutaa ja hyppyynkin saa antaa käskyn.

Dingokin kiersi, mutta avoimen luokan malliin. Otettiin koko liike eli sivulle, kierrä, sivulle, jeejee ja palkka. Tosi hyvin! Loppuperusasentoon tarvitsi vielä vähän vinkkiä. Noin muuten Dingo hakeutuu kyllä vallan mainiosti sivulle ja treenin aikana paljolti ilman käskyäkin. Sitten seuraamista: noin kymmenen metrin pätkiä niinikään alkaen perusasennosta ja päättyen siihen. Putosi taas heti muutaman askelen jälkeen taakse, mutta pysyi siinä ja kontaktissa. Vasemman käden nosto selän taakse pois kuonon läheltä näytti auttavan, sehän on koiran mielessä vahvasti vielä namikätenä, vaikka palkka onkin nyt oikeassa kädessä ja sen saa etukautta, mikä ei muuten teorian vastaisesti näytä muuttavan jätättämistä ollenkaan. Ei oikeastaan ole kuin kuin parista kämmenenleveydestä kiinni, että paikka olisi hyvä... Sitten tehtiin kaukoja. Pari väärää, mutta muuten vaihdot näyttivät tosi hyviltä. Tähän pitää ottaa joku muu kuin kädestä palkkaus, että voidaan alkaa kasvattaa etäisyyttä. Takapalkka varmaan suljettuun kippoon, avoimenhan Dingo käy ihan pokkana syömässä eikä lotkauta korvaakaan millekään kieltämiselle.

Lopuksi hain Flon ja Vekan halliin, pistin koirat riviin ja otettiin minuutin paikkamakuu. Kaikki pysyivät hyvin maassa. Yksitellen kutsumista näin voisi treenata, koska siinä käytän koirien nimiä, mutta kaikkiin muihin käskyihin ne reagoivat kaikki heti riippumatta siitä, missä olen. En ole siis vielä keksinyt, miten treenata porukalla yksitellen jättöjä ja maahan laittoja.