Torstaina Dingo sai hierontaa, koska se on reagoinut selän krahnuttamiseen ja hyppynoutoa on treenattu ahkerammin nyt. Niinhän sillä olikin selkärankaa pitkin oikean puolen selkälihaksisto jumissa koko matkalta. Kipeä se ei kuitenkaan ollut. Vasen puoli oli ihan kunnossa. Tämähän tulee vinosta lantiosta, joten sitä ei oikein voi välttääkään, mutta useammin täytyy hoitaa ja treeneihin nyt takittaa! Lisäksi niska ja lavat olivat kireinä, varmastikin siitä hyppynoudosta isolla kapulalla. Se jääkin kohta talveksi tauolle. Torstai-illan tarkkailin taas tokokoetalkoissa ylempien luokkien tokokoirakoita sillä silmällä. Mitä kurjempi sää maastossa tarpomiseen, sitä enemmän toko kiinnostaa.

Perjantaina ei sää suosinut kenttätreeniä, joten hallia kohti mars. Veka aloitti metallihyppynoudolla. Palautui putoilematta. Sitten muutama merkki ja merkitön, jossa noin tulitikkuaskin kokoinen targetinpala. Nämä moitteettomasti. Sitten peruuttelua, ensin edessä vastakkain, sitten sivulla. Aika kivasti meni muutama askel! Loppuun tunnari... huolelliset haistelut, mutta ei nenä-aivoyhteyttä, ja väärähän sieltä tuli. Toisella käskyllä oikea, mistä megakehut ja hillumiset. Vein oman takaisin, nyt tuli kerralla oikea ja pallopalkka. Edelleen ihan solmussa tämä siis... kokeessa helpotti täysin vieraan ihmisen haju väärissä. Ehkä ei sitten pitäisi treenata ollenkaan? Kokeissa olisi nyt tilaa, mutta haluan työstää vikalistaa niin, että ykköseen olisi ilman työtapaturmia realistinen mahdollisuus.

Flora teki merkit ja merkittömät hyvin lelupalkalla. Sitten vahvisteltiin ison tötterön kiertoa namipalkalla, läheltä ja aina vain kauempaa 20 metriin asti. Meni hyvin niin kauan kuin ei ollut mitään muuta näkyvissä, mutta sitten oltiin niin kaukana, että etuoikealla näkyi merkkiharjoituksen lätyskä. Flora yritti mennä sille, jatkoi kuitenkin uudella käskyllä. Sitten HTM-juttuja. Tehtiin käsiapua pienentäen pyörähdystä rad-positiossa namipalkoilla. Meni hyvin, kunnes Flora flippasi ja alkoi vain kiljahdella pyörähtelemättä enempää. Öö... häh. Ilmeisesti liikaa toistoja samaa, vaikka tulikin palkkaa. Loppuun tehtiin ilman käsiapuja pätkä kutakin positiota yhteen pötköön, mistä lelupalkka. Tämä meni oikein mukavasti. Pitäisi panostaa ihan omat tokottomat treenit HTM:lle, jos siinä haluaa johonkin edistyä...  koreografiaahan ei ole vielä ollenkaan, vaikka mieleinen musiikki on.

Dingo juoksenteli merkille ja merkittömälle pallopalkalla. Sitten seuraamista, kolme noin 10 askelen pätkää, nyt tosi hyvin! Alkaako oikealta palkkaaminen purra? Tunnarissa Dingo tötöili iloisesti väärän, uusinnalla oikean. Ja opiskeltiin tunnarikapulan palautusta sivulle. Tavoite on, että Dingo toisi pk-noudot eteen ja tokonoudot sivulle. Suoraan eteen heitetyt kapulat noudetaan suoraan eteen, tunnari ja hässäkkänoudot eli kiertohyppy ja ohjattu tuodaan sivulle. Pyritään siis siihen, että koira yhdistäisi palautustavan liikkeen kokonaisuuteen. Nyt ei oikein meinannut vielä onnistua sivulletulo kapula suussa. Metallikapula palautui kyllä käteeni. Vähän kaukojakin, kivoja vaihtoja, mutta ei ollut sopivaa palkkapurkkia, joten ei vielä etäisyyttä.