Ensimmäiset omat treenit uudessa hallissa. Veka eka. Aiheena tänään merkki, epämerkki ja kierto. Kymmenestä metristä muutaman kerran matalalle tötsälle ja pallonheitto pysähdyksestä käskyllä. Sitten poistin tötsän ja jätin tilalle pienen targetin. Lähetin samalla käskyllä samasta paikasta, Veka meni targetille ja sai pallon siitä. Näin tässä on tarkoitus edetä, pienentää targetia, varmaan käyttää jossain vaiheessa jotain ympyrän merkkailua. Sitten samalta pikkutötsältä toiseen suuntaan isommalle merkille kiertämään lähettelyä. Tämä meni aivan nappiin, Veka kiersi reippaasti ja teki kaikki kolme eri pysähdystä heti oikein muutaman läpijuoksun jälkeen. Erinomaista Veka. :) Tähän aletaan sitten lisäillä sitä sälää ja roipetta sivuille kiertohyppynoutoa varten. Loppuun peruuteltiin nakkipalkalla, mutta ei nakki kuonossa. Veka lähti hyvin peruuttelemaan, useamman askelen jälkeen vasta aukesi takapää vasemmalle. Mutta ei se voittajan 5–8 askelta vaikuta lainkaan pahalta, kun otetaan tämä nyt treeniin. Hyvä Veka!

Dingo ei yhtään ihmetellyt uutta paikkaa haisteli vain, missä Veka oli mennyt, ja meni perässä kuten aina. Dingo oli aika intona, joten aloitettiin palloleikillä niin että saalistutin palloa, käskin jonkun jättävän ja palkaksi heitin pallon. Nämä toimivat muuten, mutta välillä painuu istuminen maahan. Merkille menot ja pysähdykset moitteettomia, aivan samoin epämerkille eli targetille menot. Nakinheittopalkka. Kierrossa Dingo löysi merkin hyvin ja kiersi sen, mutta pyrki pysähtymään pari metriä merkin jälkeen. Palkkasin nakeilla kädestä, kun tuli luokse asti. Seuraamista tehtiin tietysti myös, muutama 5–10 askelen pätkä.

Sitten Dingo teki kokonaisen alokasluokan tokoliikkeen!

pito.jpg

Otti kapulan, piti viisi sekuntia, sitten irti, kolmen sekunnin viive, kisakehupalkka ja nakkia. Kokonaisia liikkeitä kasaan ja kuono kohti alokasta toivottavasti talven aikana. Loppuun kaukoja, vielä koiran edessä yksittäisiä vaihtoja palkaten. Tässäkin istumisia meni maahan, mutta muuten näytti tosi hyvältä. Hieno Tinko!

Flora meni merkille ja epämerkille hyvin, joskin hitusen äänekkäästi... kierron merkki ei tahtonut löytyä, ja kun se löytyi, sieltä ei meinannut päästä pois. Odotin ja palkkasin Floran tultua kunnolla lähelle asti. Ensimmäisen takkuisen toiston jälkeen ei sitten ollut ongelmaa. Myös kaikki eri pysähdykset oikein! Korvat olivat päässä, hyvä Flo! Koira tuntui kuitenkin olevan niin kiepeillä, että tähän väliin otettiin hyyyvin raaauhallisia kaukoja, nakkia 1–5 vaihdosta edessä istuen. Flo tyyntyi tekemään oikein hienosti. :) Sitten vähän HTM-juttuja loppuun, positioita taas kädet litteinä sivuilla: liikkeeseen paikalta tuloja ja sitten peräkkäin pätkä kutakin ja lopuksi kehut + lelu taskusta. Tämä oikein hyvin! Tehtiin myös nakin perässä puolenvaihtoa jalan ali, vasemmalta oikealta jo aika kivasti, mutta oikealta vasemmalle heikommin; en itse osannut astua ja sijoittaa kättä yhtä hyvin. Erittäin hyvä treeni Florallakin, taitava täplä!