Torstaina Floran agissa tehtiin valssiharjoitusta. Ratapätkällä oli tehtiin hyppykujassa kolme valssia peräkkäin ja saatiin tosi hyviä ohjeita näihin. Ensin vaan tein. Juoksin liikaa, heitin koiran liian pitkälle, käänsin liian myöhässä, matkaa ja aikaa menee hukkaan. Piti pysyä itse hyppyjen välisellä keskilinjalla ja käännellä ajoissa. Koin tosi vaikeaksi hippastella itse paikallani odottelemassa koiraa. Toinen vaihtoehto oli viedä koira hypylle ja ottaa se siivekkeen vierestä mukaan. Tämä tuntui luontevammalta, kun sain itse pysyä liikkeessä ja mennä yhdessä koiran kanssa. Flora meni tietysti hyvin, piti rimat, jonkun kerran livahti valssista takaakiertoon. Kaarrottaminenhan on ihan oma syyni.

Perjantaina sumuisessa syyshämärässä kentälle. Kylmä oli, mutta aina parempi päästä ulos treenaamaan kuin joutua tyytymään halliin. Dingo aloitti luoksetuloilla: yksi pitkä vauhtipallopalkalla. Dingo poukkoili ja sinkoili innosta fyyrkanttisena pallon kanssa. Sitten lyhyitä luoksetuloja eteen ja pallo. Tehtiin niin monta toistoa, ettei enää törmännyt... ihana vauhti siis. Sitten pari tasamaanoutoa eteen, tuli tosi hyvin! Nämä ruokapalkalla. Hyppynoudossa 70 senttiä, palautus ohi, tosin heittokin oli vino. Uusinnalla suora heitto ja vahvistin paluun hyppykäskyllä, tämä hyvin. Sitten 80 senttiä oikein hyvin. Loppuun pari kymmenen askelen seuraamispätkää, paikka valui vähän taakse mutta pysyi, samoin kontakti.

Flora aloitti metallihyppynoudolla. Hitusen äänekäs mutta muuten moitteeton suoritus... Sitten tarkasteltiin luoksetuloa. Ei varaslähtöjä, vauhti hyvä ja pysähdykset hyviä, mutta vasta viidennellä kerralla Flora pysyi pysähdyksessä muutaman sekunnin ja lähti vasta sivulle kutsulla... viimeisellä läpijuoksu, jossa Flora oli koko ajan valmiina pysähtymään, mutta jatkoi kuitenkin matkaa, oikein hyvä! Sitten tehtiin Z kokonaisena oikean muotoisena asennoilla istu-seiso-maa. Kaikki oikein! Jes, loistavaa Flo! Ei mitään korjattavaa tässä. Tehtiin myös positioita pätkä kutakin yhtenäisenä liikkeenä ilman apuja ja palkka taskusta lopussa, tämäkin todella hienosti! Loppuun vielä muutamat puolenvaihdot oikealta vasemmalle jalan ali: ensin palkka puolenvaihdosta, sitten uuteen positioon tulosta. Tästä tulee hieno, kun saadaan se valmiiksi.

Vekakin aloitti metallihyppynoudolla. Ensin se tiputti kapulan ihan esteen eteen ja tuli ohi kun ei saanut siitä enää hypättyä. Uusinnalla onnistui tuomaan tiputtamatta. Luoksetulossa pitkältä matkalta pysähdys taas... olisi hyvä, ellei Veka tepastelisi loppuun ylimääräistä. En osaa tehdä sille nyt eroa hyvälle ja huonolle pysähdykselle, koska tätä on tehty kokonaisena ja palkattu tämmöisestä, ja pelkään että jos puutun, koiralle tulee taas epävarmuus koko liikkeestä. Läheltä lyhyellä matkalla tehtynä yritin palkata heti pysähdyksen aloittamisesta. Viimeisenä kaukot. Kymmenestä metristä Veka teki pelkkiä vääriä... puolesta matkasta löytyivät oikeat vaihdot, ja seisomisetkin tulivat hyvin etenemättä! Sitten 3/4 ja koko matkalla maasta seiso-istu hyvin.

Loppuun vielä kuva, joka on kuten treenimmekin yleensä eli teknisesti huono mutta tunnelmallinen! On niin älyttömän mukavaa onnistuneen treenin jälkeen kävelytellä koiria rauhassa pimenevässä illassa hiljaisia katuja pitkin. :)

syysilta.jpg