Maanantaina kakrut Niihamaan, Veka lepovuoroon. Arki-iltaisin ei ehdi enää ulkotreeneihin ja Niihamankin yleiset tottisvuorot loppuvat, mutta eilen oli vielä pääsy valaistulle kentälle. Flora oli virtaa täynnä ja tokoili vallan pätevänä. :) Luoksetuloja: pysäri, palkka minulta. Oikein hieno. Toinen sivulle asti, yhtä hyvin. Läpijuoksu... Flora pysähtyi itse. Odotin vain, että se jatkoi itse, ja palkkasin kun oli lähellä. Tämä liike näyttää nyt oikein hyvältä! Sitten riskipelillä koko Z, suoraan kävellen. Asennot olivat maahan, seiso ja istu: kaikki oikein, aivan mahtavaa! Flora pystyi kuuntelemaan käskyt ja tekemään oikein. Kaikki virheet ja niistä hermostuminen vähentävät onnistumisen mahdollisuuksia erityisen paljon Floran kanssa, ja nythän tätä ei ole hetkeen tehty eikä parane hinkata vastakaan.

Sitten kaukoihin. Maa-seiso ja maa-istu viiden ja kymmenen metrin päästä takapalkalla oikein hyvin. Lähempää namipalkkaheittelyin kaikkia eri vaihtoja, erittäin skarppina ja hyvin. Kaukot ovat Floralle nysväysliike, jossa palkattomuus tulee olemaan vaikea juttu. Sitten muutamat positiot kädet litteinä sivuilla. Oivalsin, että eihän Flora mitään käsiapuja tarvitse, koska meillä on nyt vain kolme positiota ja kaikissa oikea kylki ohjaajaa vasten erona liike eri suuntiin: rad-positiossa eteenpäin, fram-positiossa sivuttain oikealle ja höger-positiossa taaksepäin. Siispä liikkeelle ja käsky, Flora tuli tietysti heti oikein. Ja kun palkkasin tiputtamalla namipalkan suusta, ei lelukaan heilunut apuna/häiriönä. Loppuleikit vielä pitkästä luoksetulosta suoraan sivulle. Taitava tottelevainen Flora tänään, hyvä Flo!

Dingon kanssa tapahtui taas seuraamisessa seuraavan palan loksahdus paikalleen. Dingo hakeutui tosi hyvin sivulle ja seurasi reilut viisi askelta tipahtamatta taakse, kun hoksasin kävellä hitaammin! Vekan kanssa harpon hirveää munaravia, koska sillä on iso askel ja se tunkee syliin. Dingo ei ole lainkaan tullut paremmin mukaan, kun olen kokeillut kävellä ripeämmin. Nyt hidastin ja kas, Dingo pysyi nyt mukana. Jees, hienoa. Palkkasin edelleen oikeasta kädestä saalistuttamalla, mutta nyt täytyy alkaa miettiä tätä, etten vedä koiraa liikaa eteen, jos jätättäminen jää pois. Muutamia hyviä pätkiä tätä eikä enempää. Sitten A-esteelle. Matalia harjoitusesteitä ei ole oikein missään, ja tämä on jäänyt täysin hunningolle kesän aikana. Nyt oli tarpeeksi matala este. Ensimmäisellä yrityksellä punttasin Dingon ahterista harjalle, sitten se juoksi kolme kertaa ilman apua ylös alas, erinomaista! Loppuun vielä lyhyitä luoksetuloja eteen, palkkanamit tiputin suusta ja Dingo tuli niin hienosti eteen! Loistava Dingo tänään. :)