Vekan ensimmäinen tokokoe sitten syksyn 2012. Pirkanmaan Sennen järkkäsi kokeen mukavan rauhallisella koulun hiekkakentällä, tuomarina Harri Laisi ja liikkurina Vesa Kallio.

Paikkamakuu 9 1/2. Vähennys hieman vajaasta loppuperusasennosta.

Kaukot 0. Järkkä oli SIMISM. Veka istui ensimmäisen seisomisen, korjauskäskyllä nousi seisomaan kävellen vähän eteenpäin ja meni vielä istumisen maahan eli ylimääräinen käsky tähänkin. Muut vaihdot kuitenkin hyvin! Vaikka matala aamupäivän aurinko paistoi suoraan takaani koiran naamaan.

Luoksetulo 9. Pysäri oli sellainen kuin se on.

Metallihyppynouto 6. Veka tiputti kapulan kerran esteen takana ja toisen kerran hypyn jälkeen, mutta odottelin hiljaa ja sain kapulan sivulle asti.

Seuraaminen 7. Muuten tykkäsin, mutta peruuttaminen nyt oli... sitä ei ollut.

Ohjattu 9. Luovutus sivulle tosi väljä. Tämäkin näitä vakiojuttuja, joita en jaksa hieroa.

L 9. Onneksi helpoimmat eli seiso + maahan. Veka kääntyi seisomisessa hiukan mukaan, muuten ok.

Tunnari 9. Veka meni reippaasti kapuloille, kävi ne pari kertaa läpi ja toi yhden aivan lytistyneenä hiipien. Mutta niin se tuo oikeankin kapulan, ja tämä oli oikea! Ratkesin riemusta.

Ruutu 0. Veka juoksi ruudun ohi kehästä ulos ylimääräiselle merkille, joka oli heti kehänauhan ulkopuolella ruudusta takaviistossa. En vaan reagoinut tarpeeksi nopeasti ja seivannut tilannetta.

Kokonaisvaikutus 6. Tätä tiputti kehästä poistuminen ja Vekan törkeä louskuttaminen liikkeiden välissä. Ja varmaan hiljaiseksi komentaminen. Ja paikoin todella huonot alkuperusasennot! Veka varmaan meinasi, että mentäisiin jo hakemaan pallo repusta ja nihkeili aloituksiin tulossa. Pisteitä kertyi 205 eli kolmostulos, jolla sijoituttiin kahdeksasta voittajan koirakosta jopa kolmanneksi! Pari kallista nollaa maksoivat ykköstuloksen, mutta sitähän ei haettukaan ja koe täytti tarkoituksensa: nyt on tuntuma voittajaluokkaan ja omaan ja koiran toimintaan kehässä. Liikkeiden välissä ei saa hillua ja haukuttaa näin, ja alkuperusasentoja pitää työstää. Liikkeiden osaaminen on varsin kivalla mallilla. Ennen kaikkea Veka oli koko ajan hyvin hommissa ja teki niin kuin osaa. Tästä on oikein hyvä jatkaa. :)