Sunnuntaiaamuna vaihteeksi hiekkakentälle. Hui miten kaikki tavarat näkyivät vaikka kuinka hyvin ja kauas, toisin kuin nurmikolla! Veka tuli ensin kokeilemaan tunnaria teemalla "jos ei huvita tunnistella, ei sitten tartte tehdä mitään muutakaan". Eli Veka meni ilman mitään kommenttia minulta takaisin autoon miettimään, olisiko sittenkin kannattanut haistella, ja Dingo pääsi areenalle. Ruudulla aloitettiin, pallonheittopalkka ruudussa pysäytyksestä. Oli vähän vaikeuksia löytää ruutu kun kentän keskellä oli jalkapallomaalit ja niille jätettyä roinaa, ehkä siis ennemminkin oli vaikeuksia kiinnostua ruudusta eikä kaikesta muusta... mutta kolme eri kertaa eri puolilta päästiin ruutuun asti ja pysäytys ok. Dingo hillui pallon kanssa ihan riemuissaan. Sitten seuraamisen kimppuun. Kokeilin palkata oikeasta kädestä niin, että kolmen askelen jälkeen palkkasana ja kädessä olevien namien saalistus etukautta. Dingo tietysti alkoi kuikuilla etuoikealle, mutta eipä jätättänyt! Ja aloitukseen tuli hyvin, lähdöissä ei ongelmaa perusasennosta eikä suoraan liikkeestäkään. Kyl se tästä! Muuta ei tehty, koska kentälle tuli poikia heittelemään frisbeetä, niin lähellä Dingolle liian vaikea häiriö.

Veka tuli tsekkailemaan, josko tunnarien haistelu kiinnostaisi nyt, ja niinhän se kiinnosti eli saatiin oma ja pallobileet. Sitten ruutuun. Vekakin juoksenteli maaleille, treenikassille ja kaikille lähempänä oleville kohteille. Löytyi se ruutukin sitten ja palkkailin heittämällä pallon pysäytyksistä ruutuun. Sitten ohjattu: oikea kapula tuli ongelmitta sivulle.

Florakin teki ruutua ja ohjattua. Ruudussa ongelmana oli, että koira kyllä meni ruudulle, mutta pysäytyksessä kääntyi sellaisella kaarella, että etutassut joutuivat ruudun ulkopuolelle. Korjauskäskyillä se pyöri ruudun sivulla ja takana ennen kuin osui ruutuun. Hahmotti siis, missä ruutu on, mutta ei riittävän tarkasti sitä, koska oli sen sisällä. Palkkasin loput toistot niin että pysäytyksen jälkeen kävelin ruutuun ja revittiin lelua siellä. Hyvää malttitreeniä Floralle myös seisoa hetken aikaa paikallaan. :)