Lauantaina laiskoteltiin taas. Aamu- ja iltaruokatehtävinä peruutusta, lisäksi Floralle höger-positiota ja pyörähdyksiä käskysanoilla sekä Dingolle perusasentoja ja kaukoja, jotka se teki vallan mainiosti.

Sunnuntaina kisattiin Floran kanssa Nokialla. Hyllyteltiin kaksi starttia Johanna Wüthrichin radoilla. Radat olivat ihan mentävissä, suurimmaksi osaksi kivaa suoraa ja muutama kiperämpi kohta välissä. Ensimmäinen rata lässähti keppeihin, joissa vaani taas mörköjä. Flora jätti ne kesken jo puolivälissä. Alusta uudestaan, väärä aloitus, uudestaan, ja Flora jäätyi paikalleen kauhistuneena ennen kahta viimeistä väliä. Sain jotenkuten sen jalat jäykkinä kävelemään käden perässä vetäen kaksi viimeistä väliä. Toisella radalla samat kummituskepit samassa paikassa. Kävelin Floran vieressä ja käskytin jokaisen välin, ja saatiin kuin saatiinkin ne tehtyä kunnialla! Putkissa ei tänään piileskellyt mörköjä, joten niihin päästiin hyvin. Kontakteilla ei enää ole enää mitään kriiseilyä, kun kutsun vain koiraan mukaan sen tultua kontaktipinnalle. Mutta hyppyjä kiellettiin sitten senkin edestä (mikä menee tietysti ohjauksen piikkiini). Phuaah.

Maanantaina kentälle Dingon ja Floran kanssa. Veka saa nyt olla varvassaikulla kokeeseen asti. Dingo teki pari vauhtiluoksetuloa ja vauhtinoutoa pingviinille, sitten luoksetulot eteen 10, 15 ja 20 askelen etäisyyksillä. Oi miten hienosti! Tuli lujaa perille asti (noh ehkä inasen liiankin perille välillä...) ja istui oikein eteen. Ilman mitään käsiapuja. Noudossa ei ihan vielä onnistunut eteentulo ilman pakitusapua, joten otettiin pelkkiä palautuksia muutaman askelen päästä. Istu-maahan-seiso tehtiin vierellä kävelystä pari kertaa, nämä ok. Sitten tietysti seuraamista... yritin samaa temppua kuin sisällä eli palkata tiputtamalla palkkoja suusta, mutta ulkotiloissa on jotenkin suuremmat linjat aina eikä näin saa mitenkään palkattua juuri oikeaan kohtaan, joten Dingo ajautui etuviistoon. Taskusta palkkaamalla sitten taas.

Flora teki pyörähdyksiä käskyillä ja käsimerkillä, ei vielä onnistu ilman käsimerkkiä. Peruuttamista tehtiin kävelemällä vastakkain, pidin lelua käsissä edessä, sanoin käskysanaa ja palkkasin liikkeestä. Flora peruutteli hyvin suoraan. Sitten vielä pätkä, pysähdyin ja käskysanalla Flora pakitti vielä hienosti pari askelta suoraan, jes! Oikein hyvä. Höger-positiota. Vasemmalla eli tottelevaisuusseuraamiseen otettiin uusi käskysana rad ja harjoiteltiin jäämään siihen seisomaan. Uutuutena hiukan fram-positiota eli poikittain edessä vasen kylki ohjaajaa vasten. Se olisi kolmas positio, ja kolme riittäisi HTM-alokasluokkaan. Loppuun vasemmalla vähän kahdeksikkoa ja käännöksiä. Flora jaksoi aina hetken aikaa näpertää namipalkoilla, sitten alkoi puhista ja stepata niin että otettiin joku sopiva lelupalkkapätkä ja päästiin riehumaan.