Vein Vekan fyssarille, vaikkei se maanantain jälkeen enää ontunut. Kroppa oli kaiken kaikkiaan hyvässä kunnossa, liikkuva ja jumiton, mutta koiran liike vähän kulmikasta. Otaksuin syyn olevan selässä, mutta se oli viaton ja kipeä kohta löytyi sitten takatassun yhdestä varpaasta, johon koira selvästi reagoi. Varvas oli hieman turvonnut, aristava ja muita kuumempi. Jänne tai nivelside on ottanut osumaa jossain, mitä todennäköisimmin äkkijarrutuskurvissa pallon kanssa. Ei voi kuin levätä, eli viestikokeeseen mennään näillä treeneillä sitten!

Torstaina sadepäivä, askarreltiin olkkaritreenissä peruuttamista naksun kanssa. Vaikkei mitään ole aikoihin sheippailtu, kaikilla oli heti tohina päällä ja näppärästi sai poimittua takatassujen nostelua ja siirtelyä. Dingo löysi takatassunsa hyvin, Flora viuhtoi siinä ohessa vähän joka suuntaan, Veka tarjosi ensin kontaktia, maahanmenoa, istumista ja ympäri pyörähtämistä ennen kuin alkoi ajatus kääntyä takatassuja kohti. Dingo teki myös perusasentoja niin, että pudottelin suusta juustopalapalkkoja, nämä hyvin: se jätti käsien kärkkymisen heti ja piti kontaktia sinne, mistä satoi juustopaloja päähän. Pari kertaa se istui poikittain eteen, tästä korjaus ja kehu ilman palkkaa.

Perjantaina Flora pääsi aksaamaan. Tai ehkä mielestään joutui keppisulkeisiin. Oltiin Pian kanssa kahdestaan, kentällä vain kepit, kontaktit ja muutama hyppy. Floralle siis keppien hakuja ja loppuun asti menoja niin, että suuntauduin jo seuraavalle esteelle ja palkkasin hypyn jälkeen. Ensin livahti, käskin maahan ja ihmettelin moista kovasti. Sitten mentiin vallan mainiosti, kunnes häröilin ihan liian vaikeaa puolenvaihtoa loppuun. Asiallinen persjättö toimi. Sitten vähän taakse jäämistä, tämäkin oikein. Myös haut jyrkistä avo- ja umpikulmista toimivat. Oikein onnistuneet kepittelyt siis, saa nähdä miten sunnuntain kisoissa käy.

Illalla lisää olkkaritokoa samoin teemoin kuin eilen. Dingo tepasteli askelia taaksepäin miettimättä edes mitään muuta. Flora samoin, vain pienin viuhdonnoin. Vekalla taas hieman kesti, mutta se pyörähteli, istui ja meni maahan vain muutaman kerran, sitten selvästi keskittyi takatassuihin. Oikein hyvä. Flora teki myös vähän höger-position hakua, ja Dingo teki lisää juustopalaperusasentoja. Niissä Dingo ei kuikuillut käsiä enää lainkaan, vaikka vähän välillä tönäisikin vasenta kättä sivulle tullessaan ennen kuin istui oikealle paikalle. Korjasin enää kerran liian eteen jäämisen, joten palkatta jäänyt Dingo ei tehnyt sitä enää (olen saattanut... ööh, joskus palkkailla korjattujakin toistoja... tai aika useinkin). Se on kyllä kiitollinen koulutettava tässä suhteessa, aika suoraviivainen toimintojen ja vahvisteiden suhteen eikä kohella ylimääräistä. Paikkamakuussa kylläkin alkukantaiset vietit ylittivät pöydällä kippoon menevät vahvisteet ja piti vahtihaukkua (mutku naapurin koira alotti!).