Tiistaina Floran kanssa sateinen tokotreeni. Teemana palkattomat kokonaisuudet eli muutaman liikkeen sarjoja ja palkkalelun haku repusta. Piti ottaa kisamaisesti ja antaa virheiden olla, mutta... uusittiin luoksetulo, koska Flora karkasti kolme kertaa (!) pysäytyksestä tulemaan ennen käskyä. Neljännellä vihdoin onnistui. Oli kyllä joka toistolla vauhtia ja hyvä pysäytys. Siitä suunnitelman mukaan metallinouto tasamaana, tämäkin erittäin hieno. Lelu repusta ja leikit. Sitten lisää. Metallinouto, merkille meno ja siitä sivulle tulo sekä liikkeestä seisominen. Nämä virheettömät ja palkka. Viimeisenä liikkeestä seisominen ja kaukojen seiso-maa kymmenestä metristä, nämäkin oikein. Flora teki hyvin, hyvä Flora.

Keskiviikkona Koivumäkeen, jossa Dingolle jälki ja Floralle HTM-treeni Johannan kanssa. Siis osaava Johanna katsoi ja neuvoi. Vasemmalla Flora seuraa vinossa ja edistää, joten sitä ei kannata tehdä suoraan vaan hioa paikkaa taaemmas kaarin ja käännöksin. Oikealle positioon tulo pitäisi saada varmaksi ennen kuin siinä lähdetään liikkeelle. Kolmas positio alokkaan kisaohjelmaa varten voisi olla poikittain edessä. Peruutus ja sivuaskelet opetellaan ensin edessä ja yritetään saada takapää oikeasti tekemään töitä. Florahan pingahtelee kyllä näpsäkästi joka suuntaan, mutta on hyvin etupainoinen. Liikkeitä yhdistäviksi linkeiksi treenataan pyörähdyksiä. Paljon kotiläksyjä, paljon kivaa tekemistä.

Dingon jälki oli ykkösluokan speksien mukainen. Janaa mentiin taas yhdessä, luistatin liinaa pidemmäksi sitä mukaa kuin koira eteni. Dingo eteni varsin mukavasti eteenpäin parikymmentä metriä. Takajäljen ja pienen etsiskelyn jälkeen jäljelle. Siellä oli hyvin pieniä maastohaasteita: metsäpohjan lisäksi heinikkoa, ruohikkoa ja muutama polku. Dingo jäljesti rauhallisesti vähän jäljellä seilaten, mutta selvitti kaiken itse ja oli oikeasti töissä. Kaikki kepit nousivat myös. Oikein hyvä jälki! On tässä vaan tekemällä saatu asennetta paremmaksi.