Viikonloppu meni harakoille lukuun ottamatta uusien sääntöjen vakoilua tokokoetalkoissa. Sitten viikolla en kolmeen päivään päässytkään työvyörymän alta mihinkään eikä ajatusenergiaa riittänyt keksimään iltaruokatreeniin mitään uutta kivaa, joten ei tehty muuta kuin peruuttelua (Veka), positioita (Flora), paikallaoloja ja yksittäin kutsumista (kaikki) sekä Dingolle seuraamista eteisen mittakaavassa. Dingo tulee nyt askeliin ja käännöksiin ripeästi mukaan. Tämä solmu siis aukesi, kun älysin Dingon jäävän kyydistä vain odottamaan, että siirryn johonkin ja kutsun sivulle uudella käskyllä kuten aina perusasennon paikanhakuharjoituksissa tehtiin. Ei voinut pieni koira ymmärtää, miten eteenpäin tullaankin palkkanamin jälkeen heti mukana. Taskupalkka on saanut sen myös käsistä irti. Nyt sitten vahvasti panostus yhdessä liikkeelle lähtemiseen ja pienistä pätkistä pikkuhiljaa kärsivällisesti kohti kaaviota...

Dingo alkoikin jo vähän kiipiä seinille, kun ei päässyt töihin. Mutta torstaina onneksi pääsi paimentamaan! Ekalla kiekalla katsottiin flänkkejä, jotka välillä jäävät ahtaiksi. Kaisla tuli appariksi ja korjasi keppeineen Dingon linjaa tarpeen mukaan ulospäin. Dingo pöyristyi tällaisesta vähän, mutta korjasi flänkkejä kunnolla eikä tehnyt enää yhtään huonoa. Ja meni myös sinne vasemmalle. Jokusen kerran se vielä valitsi itse mielestään paremman suunnan, mutta sitten jopa korjasi eli ponkaisi oikealle, mutta kurvasikin heti itse vasemmalle! Oi miten hienoa. Pysäytykset toimivat kohtuullisesti ja kuljetus alkaa näyttää jo varsin kivalta.

Toisella kiekalla opiskelin itse niitä suuntia koiran ollessa lauman takana. Se on helppo lähettää luota oikealle tai vasemmalle, mutta oikea-vasenvammaisena olen tosi huono hahmottamaan suuntia ylipäänsä ja erityisesti tässä, kun koira onkin toisinpäin tulossa kohti. Ei se sitten niin vaikeaa ollut, kun vähän mietti, että oikea on vastapäivä ja vasen myötäpäivä. Sitten sain koiraa käänneltyä lauman takana suunnasta toiseen, Dingo reagoi käskyihin ja käsimerkkeihin oikein ja kääntyi tottelevaisesti. Jes! Olipa erittäin hyvä treeni! Koirakin oli ihan kuitti, kun joutui tottelemaan ja käyttämään päätään... :)