Tiistaina kokeiltiin tasapainotyynyn kiertämistä takatassuilla pitäen etutassut tyynyllä. Siirryin niin, että koira suoristi itseään siirtämällä takajalkoja sivuaskelin, mistä naksu ja maksu. Pojat tekivät hyvin, Flora vähän jumitti. Sillä on kyllä varmaan pää pyörällä kaikista positioista, pyörimisistä ja hyppelyistä. Sitten Dingolle perusasentoa peilin edessä.

Keskiviikkona Dingo ja Flora Koivumäkeen. Flora kävi ensin kentällä: höger-positioon tuloa ensin nameilla, sitten lelulla. Pyörähdyksiä ja peruuttamista lelulla. Fram-positiota nameilla. Jos positiot saadaan hyviksi, tästä tulee hyvä homma vielä. :)

Dingo haki yhden esineen. Se teki taas tyhjän piston johonkin puoliväliin ruutua ja juoksi iloisesti takaisin. Toisella lähetyksellä eteni taakse ja toi sukan. Kumma juttu tuo ensimmäinen tyhjä pisto, jonka Dingo tekee usein. Hyvin se sitten tekee töitä kuitenkin, vaikka vauhti on niin rauhallinen.

Florakin pääsi esineille ja sai hakea kaikki kolme esinettä. Palkkasin vasta viimeisestä. Flora pinkoi pitkin ruutua, kunnes kaikki oli löydetty. Tyynessä säässä toinen takanurkka vaati muutaman piston.

Dingo ajoi ykkösluokan jäljen. Jana ja jäljennosto menivät ihan huuhailuksi, ja monessa kohdassa jälkeä Dingo oli lähdössä sivuun, yleensä heinikossa näkyville urille jonkun muun hajun perään. Paikka oli vaikea, koska tähän tehdään jälkiä usein, itsekin tein siihen kaverille jäljen viikko sitten. Dingolle on hankalaa, kun maasto on kovin tallattua. Se palasi kyllä aina nopsasti itse jäljelle, kun olin vain päästämättä sitä harhoille. Korkeaa heinikkoa oli taas reilusti, ja Dingo selvitti sen jo paremmin kuin viimeksi nostaen kepinkin syvältä heinien joukosta. Viisi keppiä nousi moitteettomasti, mutta viimeinen oli syvällä hankalassa paikassa, ja Dingo olisi kaahannut siitä yli. Pyysin kuitenkin takaisin ja etsimään tarkemmin. Oli hyvä jälki. Dingo on kehittymässä hyvin huomioiden lähtötilanteen (ja missä vielä keväälläkin oltiin). Se tarvitsee haasteita ja kokemusta itse ratkaisemisesta. Motivaation osalta ei mitään sukkahousuniksejä enää tarvita, vaan tämä riittää – kepit ovat kuitenkin metsäjäljen keskeinen elementti ja ne sujuvat lähes kympin arvoisesti. Sama esineruudussa: koira etsii ja löytää esineitä, tyyli vapaa.