Maanantai-illalla vielä Floran ja Vekan kanssa kentälle. Vekalle on tokokoe buukattuna, joten testailtiin voittajan liikkeitä kokonaisina. Tennaripalkka aina kisakehupalkan jälkeen. Ruutu löytyi kolmannella käskyllä ja käsimerkillä: matkaa oli liikaa ja merkit hukkuivat nurmikkoon sen verran, että Veka hoksasi ruudun vasta lähemmäs mentyään. Loppuosa kunnossa. Ohjatussa ei mitään vikaa! Metallinouto tasamaana, monta monta tiputusta ja käskyä, osa palautusmatkasta kuonolla kapulaa vierittäen... L istumisella ja seisomisella muuten hyvä, mutta seisomisesta Veka kääntyi koiran ohituksessa vähän mukaan. Luoksetulossa hyvä lähtö ja vauhti, pysäytyksessä hyvä reagointi, mutta hiukkasen hiippailua siihen tuli ja tassukin jäi ylös  Vekan pysäriksi kuitenkin hyvä ja sivulle hyvin. Kaukoissa kymmenen metrin kisamatka, yksi väärä vaihto ja etenemää noin koiranmitta. Viimeisenä tunnari, jossa vireennostoa: vein kapulat, palkkasin perusasennosta pallolla, hetsasin ja lähetin vauhdista. Veka toi oman, mutta en ruohosta nähnyt, montaako se haisteli. Pallopalkka, vein oman takaisin eri paikkaan ja sama uudestaan. Nyt tuli jopa läpimurto: Veka otti väärän ja meinasi tuoda, mutta pudotti sen ja korjasi itse ottamalla sen sijaan oman. Hieno askel oikeaan suuntaan! Koetta varten siis etsitään ruutua ja ohjatun kapuloita, tehdään metskua helpommalla tavalla eli hypyn kautta, vahvistetaan kaukojen tekniikkaa ja haetaan meininkiä tunnariin.

Flora hommaili HTM:ää. Kainalopalkalla rad- ja höger-positioita. Kokeiltiin myös näissä positiosta toiseen siirtymistä niin, että seisoin paikallani ja tiputin kainalopalkan Floran vaihdettua positiota. Vielä ei pelkällä käskyllä mene, mutta sillä ja käsiavulla Flora vaihteli. Peruutus sen sijaan toimi jo pelkällä käskyllä (tosin lelu edessä). Sitten niinikään kainalopalkalla ympäri kiertämistä eli pyörin paikallani vastapäivään ja Flora kiersi myötäpäivään, kierroksen jälkeen lelun tiputus. Tämän Flora hoksasi heti ja kipitti ympäri. Fram-positiossa pieniä sivuaskelia ja palkan tiputus leuan alta. Namipalkka ei millään riitä, Flora riehui niin kiepillä lelunsa kanssa. Lopuksi tehtiin nameillakin: sivuaskelia rad-positiossa oikealle, nämä toimivat kivasti, mutta sama höger-positiossa ei onnistu suorassa. Pyörähdykset edessä vasta- ja myötäpäivään sen sijaan toimivat nameille paremmin kuin lelulla, Flora keskittyi paremmin käsiapuun eikä sinkoilemaan. Tämä on kyllä aika sinkoiluttavaa treeniä... pitäisi paremmin jaksottaa eri tehtävät ja rauhoittaa koiraa välissä.

Tiistaina Dingo paimensi. Ekalla kiekalla yritettiin liinassa poispäinajoa. Käveltiin liinassa ja lampaat luikkivat nopeasti johonkin 30 metrin päähän. Poispäinaja siinä nyt sitten. Kaislakin kokeili, mutta ei tämä nyt toiminut näin. Joten flänkkäiltiin ja vaihdeltiin suuntaa lauman takana ja vähän ajettiin. Loppuun sain hyviä juttuja, kun lampaat jumittelivat nurkassa ja tuupin Dingoa niiden ja aidan väliin, että saataisiin ne liikkeelle, ja saatiinkin ilman että jouduin itse niitä kääntelemään. Sitten kierreltiin laumaa aidan vieressä niin, että pistin Dingoa lampaiden ja aidan väliin. Toisella kierroksella myös näitä perusjuttuja. Kiinnitettiin huomiota kunnon kaariin, pysähtymiseen ja kutsulla lampailta pois tulemiseen. Jälkimmäinen on tosi vaikeaa... Mutta sain kehuja siis päättäväisyydestä vaatia niitä korvia päähän.

11998015_10204839965502051_436180354_n.j