Torstaina koko poppoo jäljille. Tallasin kaikille muutaman sadan metrin jäljen, neljä keppiä, pari kulmaa, Floralla ja Vekalla piikki, vanhenivat kolme varttia. Dingo ensin hommiin. Janan tein heikolle polku-uralle. Dingo meni kyllä hyvin suoraan, mutta jatkoi uraa pitkin jäljen yli... kiersi takakautta jäljelle, kun en päästänyt pidemmälle. Jälki kulki vanhaa sammaleista metsää varvikkoon, ojan yli ja risukosta takaisin sammalille. Nyt vain kepit oli merkitty. Dingo jäljesti rauhalliseen tyyliinsä ja hiukkasen seilasi välillä, mutta huolehti jäljestä itse ja nosti kaikki kepit. Tämä hyvä! 

Floralle ja Vekalle tein tilan säästämiseksi reilun kymmenen metrin janat metsän puolelta tien suuntaisesti aloittaen jäljet tieltä. Voi olla, että vieressä oleva tie kuljetti hajua tai muuten hämäsi, kun kumpikin ponkaisi ensin vinoon metsään päin. Kutsuin takaisin, suoristin ja viritin paremmin eteenpäin, ja kumpikin teki siitä täydellisen janan! Flora lähti vauhdilla vipeltämään ja veti hyvän intensiivisen jäljen, yli polkujen, läpi suopursujen, nostaen kaikki kepit. Piikkiä se tarkisteli hartaasti, mutta selvitti sen. Hyvä jälkitäplä.

Vekan jälki kulki siinä, missä Floran jälki viimeksi: sammaleisesta metsästä soistuman kautta hakkuun reunaan jäkäläisille kallioille, siitä takasin metsän puolelle risukasaryteikköihin. Heti alkupäässä oli källi: jälki meni polulle, pienen matkan sitä pitkin ja poikkesi polulta metsään. Veka selvitti tämän hyvin, ajoi jäljen varsin rivakkaan tahtiin, teki hyvän kulman ja piikin ja nosti kaikki kepit. Erinomaista!

Perjantaina paimennettiin. Ensin oli isompi lauma, jota kierrettiin ja kuljeteltiin. Dingo lurahteli lauman takaa pois eikä ottanut pysärikäskyjä kunnolla, mutta kunhan kuljetus saatiin alkuun, se sujui vallan mainiosti. Dingo reagoi hyvin keppiohjaukseen pysyä lauman takana, jos olikin valahtamassa ohi. Ja kuulemma selkäni takana tasapainotti välillä hyvin itsekin. Kiertämisessä vasen flänkki oli taas huono, joten vasemmalle menoa otettiiin vielä aitaa vasten kuljettamalla.

Toisella kierroksella oli pienempi lauma, joten päästiin häkittämään. Häkitys meni aika kivasti, koska lampaat tykkäävät mennä häkkiin. Ne myös tykkäävät sumppuuntua sen reunaan, eikä niitä meinattu saada irti. Kun lampaat saatiin häkistä pois, ne tykkäsivät sumppuuntua sen ulkopuolelle... hetken askartelulla ne saatiin kyllä liikkeelle ja vielä kuljetteluihin. Dingo meni hyvin lampaiden ja aidan väliin eikä luikkinut karkuun. Muutenkin se oli hyvällä asenteella hommissa. :) Se ei enää harmistu komentamisesta yhtään eikä lähde häiriöiden perään niin kuin paimennuksen alkuaikoina.