Maanantaina ei ehditty Niihaman treeneihin, mutta käytiin Koivumäen kentällä. Niin hyvä fiilis, kaikki koirat intopinkeinä ja osasivat (melkein) kaikkea! Hyvät koirat! Flora duunasi HTM:ää. Käsiavulla oikealle sivulle eli höger. Paikan haku ei ole vielä ihan valmis, mutta liikkeessä Flora pysyi siinä varsin hyvin. Toki lelu kainalossa auttoi... vasemmalla eli vänster tehtiin joku suorakin pätkä, mutta pääpaino oli paikallaan pyörimisessä ja sivuttain liikkumisessa. Askel kerrallaan nami kädessä nysväämällä näistä ei tullut mitään. Flora tahtoo repiä ja riehua! Lelu siis kainaloon ja taistelupalkkaa tanssiseurailusta. 180 ja 360 asteen käännökset molempiin suuntiin olisivat voineet olla tiiviimpiä ja sivulle askelet suorempia, mutta aika hyviä olivat kuitenkin! Vielä pitkä suora vänsteriä juosten ja loppuleikit.

Dingo aloitti parilla vauhtiluoksetulolla; kipitin 30 askelta, pingviinipalkka. Sitten 10–20 askelen matkalta eteen istumaan ja namipalkka. Tuli muuten LUJAA. Ensin käsiavulla, sitten ilman. Noutoa samoin. Nyt oli kunnon kapula mukana eli 650-grammainen kahdeksankulmainen (iso maavara). Hyvällä vauhdilla meni ja tuli, eteentulo samassa vaiheessa kuin luoksetulossa. Sitten jättäviä takaperin kävelystä, maa ja seiso moitteettomat, mutta istuminen hukassa. Seuraamiskontaktia tehtiin yksi setti paikallaan seisten, tosi hyvin. Sitten toinen setti yhtä ja kahta askelta. Oikein hyvin! Eikä otettu "vielä yksi" ja hinkattu liikaa toistoja... joitakin palkkanameja taskusta, sitten vapautus ja naminsaalistus. Loppuun vielä eteenmeno pingviinille.

Veka aloitti metskunoudolla. Olin pedannut treenien onnistumista syömällä suklaata matkalla, joten nauratti vain, kun Veka toi kapulaa vierittämällä sitä kuonollaan eteenpäin... pudottelujen kautta siis palautui kapula, mutta kuitenkin kerran lähelle vauhtipalkalla ja toisella toistolla sivulle asti. Tätä ei missään tapauksessa kannata hinkata. Sitten jatkettiin noutoteemalla ohjattuun. Johdattelin koiran targetille, joka esitti epämerkkiä, heitin kapulan takaviistoon, pakitin 5–7 askelta ja sitten noutokäsky. Veka meinasi ensin tuoda targetin, mutta kävi sitten kuitenkin hakemassa kapulan löytäen sen hyvin molemmilta puolilta. Tämä hyvä. Luoksarissa takapalkalla pari pysäriä. Ensin näytti valuvan, sitten panin targetin niin että näin sen (Veka ei huomionut sitä), yritin pysäyttää sen tasalle ja sainkin koiran osumaan juuri siihen, hyvä! Päätteeksi läpijuoksu. Viimeisenä teemana kaukot. Maa-seisossa taas ihan käveli eteenpäin, ou nou. Viidestä metristä parit nousut ja kerran SIM, sitten katsottiin maa-seisoa vielä niin, että nakkasin pallon kädestä koiran taakse ja seuraava aina askelen kauempana.