Torstaiaamuna paimenneltiin. Liekö Dingo ollut väsynyt illalla myöhään menneistä maastotreeneistä vai mikä oli, mutta se ei kiertänyt kunnolla ja hajotti lampaat monta kertaa jättämällä kaaret vajaiksi. Tarkoitus oli harjoitella häkitystä ja häkistä ottamista, mutta ei edes yritetty, kun ei edes saatu lampaita kunnolla hallintaan... Dingo teki kuitenkin pari oikein hienoa stoppia vauhdissa, jes. Toisella kierroksella Dingo kulki hitaammin ja epävarmemmin, kun homma oli ekalla kiekalla vähän levinnyt tassuun. Näin ollen oli hyvä sauma harjoitella peruskuljetusta, kun vauhti oli maltillisempi. Dingo kiersikin paremmin ja saatiin laumaa hyvin haltuun. Pysäytin takana, käskin ajaa ja pakittelin lampaineni, tämä meni hyvin! Lampailla oli veto aidan takana olevien lampaiden luo, joten ne tunkivat jatkuvasti tiettyyn suuntaan portin, kiven, ihmisten ja koirien välistä aidan viertä, ja sain Dingoa hyvin laiteltua sinne vähän hankalampiin väleihin ja ottamaan lampaita irti aidasta. Keskittyminen pysyi lampaissa, vaikka yleensähän Dingo on niin kiinnostunut kaikesta ja etenkin kaikista. :)

Illalla Dingo jäi lepäilemään, Veka ja Flo lähtivät harrastamaan. Veka teki kaikenlaisia tokojuttuja. Ensin pallolla hetsaus ja metallinoutoa. Palkka nostosta, luovutuksesta ja läheltä. Ensimmäisellä Veka mietti nostamista, mutta ei tarvinnut lisäkäskyä, toinen ja kolmas olivat jo aika hyvät! Ohjatussa kapulat kisamatkalla ja näkyivät hyvin. Veka haki vasemman, mutta oikealle lähdössä jumitti. Kapuloiden haun jälkeen vein Vekan merkille ja heitin pallon oikealle ja vasemmalle. Taas jumitti, katsoi palloa ja jäi merkille pyörimään. Ei siis mitään saalisjumia, ei vaan irronnut. Ällä tehtiin istumisella ja seisomisella, tämä hyvin. Luoksetulossa vapautus heti lähdöstä takapalkalle, lähti tosi tahmeasti. Sitten merkin kohdalla katsoin taakse ja vapautin vetäen pallon taskusta, tässäkin lähteminen vähän tahmasi.

Tunnari meni aivan reisille, Veka toi haistelematta kaikki neljä väärää ja oman vasta viimeisenä. Kapulat olivat hieman piilossa treeniareenamme eli maankaatoalueen harvan reunakasvillisuuden joukossa. Enempää kapuloita uuteen tunnariin ei ollut, joten vein vain oman kunnolla piiloon lupiineihin. Veka lähti laukalla ja nuuski sen esiin, palkkasin tästä. Sitten huomasin verta hiekalla ja Vekan teloneen taas ranneanturansa, joten ei treenattu enempää.

Flora teki taas erilaisia seuraamisia. Juoksupätkä vasemmalla eteenpäin ja lelupalkka. Oikealla vastakkain eteen- ja taaksepäin ja vasemmalla peruuttaen – näissä kaikissa oli ongelmana, että Flora heitti takapäänsä reilusti sivuun omalle vasemmalleen. Sillähän on kyllä puoliero ja vaikeampaa kääntyä vastapäivään. Paikallaan vasemmalla sivulla pyöriminen vastapäivään kyllä onnistui, samoin pohkeenväistöseuraamiset. Peruuttaminen suoraan onnistui hyvin pienellä liikkeellä, pienen korjauksen Flora teki suoraan. Siitä siis lähdetään.