Sunnuntaiaamulla terassitokoiltiin jotain pientä. Veka teki tunnarin x 3. Kasa + oma piilossa, sitten kasan levitystä ja omaa lähemmäs mutta kuitenkin kasvillisuuden peittoon. Ensimmäinen ja viimeinen toisto hyvin, toisella Veka sattui seisomaan oma mahansa alla eikä hermo pitänyt työstää loppuun asti, vaan aikansa nuuskittuaan hätääntyi ja lähti tuomaan vaan jotain. Pystyi kuitenkin palaamaan ja tekemään oikein loppuun, hyvä. Näin sen saa oikeasti haistelemaan, lisää toistoja siis tähän. Nyt palkkasin Vekaa ilakoimalla ja leikittämällä kapulalla, toimi selvästi namipalkkaa paremmin. Dingo teki seuraamiskontaktia ja Flora oikealla vastakkain seuraamista. Otin siihen käskysanan HÖGER ja samalla uuden sanan vasemmalla samaan suuntaan HTM-seuraamiseen, jossa ei pitäisi istuskella peruasentoon vaan pysyä liikkeessä: VÄNSTER. Käskysanoja on niin paljon, etten keksi suomeksi enempää lyhyitä ja muista erottuvia kyseistä liikettä hyvin kuvaavia eli helposti muistettavia sanoja. Iltaruokatreeninä tehtiin kahden minuutin piilopaikkamakuu.

Maanantaina Niihamaan tottiksiin. Niin hyvä treeni kaikkien kanssa, jes! Dingo tosin tuntui vähän nuutuneelta helteessä ja paahteessa, joten tehtiin lyhyt ja tehokas setti. Ensin parit luoksetulot pitkästä matkasta ja kovasta vauhdista eteen. Ihan en ajatellut loppuun asti, vaan ohjasin käsiavulla eteen, mutta palkkasin lelulla. Dingo oli vähän häh?? saatuaan aina eteentuloista nameja. Lelu kelpasi vähän niin ja näin. Sama homma noudossa. Tuli kyllä ihanan lujaa, mutta eteentulon tarkka paikka ei ollut selvä. Tämä saisi olla treenilapussa aina.

Seuraamiskontaktia häiriössä oikein hyvin. Kaukoissa askelen päästä eri vaihtoja. Maa-istu seisomisen kautta, muuten oikeat vaihdot löytyivät hyvin. Kädestä palkkaaminen veti koiraa eteenpäin, takapalkan se varasti. Heittelin siis nameja takapalkkakippoon, toimi ok. Sitten kahta vaihtoa, mitä?? Dingo tarjosi heti uutta, kun ei tullut palkkaa. Tämäkin aina treenilistalle, että palkkaa ei välttämättä aina joka asiasta tule... Lopuksi tunnari. Dingo istui odottamassa, kun vein kapulat kymmeneen metriin. Se lähti reippaasti kapuloille, etsi niitä hetkisen ruohikosta, löysi, nappasin oman melkein heti ja toi juosten, ihana!

Flora oli ihan super. Tehtiin vain HTM-seuraamista. Vasemmalla samaan suuntaan pätkä kävelyä, pätkä juoksua, kävellen spiraali myötäpäivään ja kävellen vastapäivään, pohkeenväistöt oikealle ja vasemmalle. Viimeisessä perä heitti ulospäin, mutta muuten aivan täydellistä seuraamista! Toki vaikutti, että lelu oli kainalossa ja tiputin sen sieltä aina vauhdissa. Sitten vaihdettiin lelu nameihin ja tultiin namikäden perässä oikealle sivulle vastakkain. Olipa kiva treeni, kun Flora veti hyvällä fiiliksellä kaiken oikein. :)

Veka aloitti luoksarilla. Kutsu ja vapautus palloon puolivälissä pois kävellessä, sitten kymmenen metrin merkin kohdalla, ja viimeiseksi kokeilin jo pysäytystä. Käsky ennen merkkiä ja vapautus takapalkkapallolle heti pysähtymiseen hidastamisesta. Nyt oli tekemisen meininkiä hommassa eikä mitään jumittelua! Samaa meininkiä haettiin ohjattuun. Vein Vekan merkille (ja luin sitten, että voittajan ohjatussa ei itse asiassa ole kartiota, vain joku pieni merkintä ympyrässä), pidin pannasta kiinni ja vähän hetsasin, kun heitin kapulan sivuun. Veka oli ihan lähtökuopissa, kun pakitin muutaman askelen ja annoin sitten käsimerkin ja käskyn. Veka pinkaisi kapulalle ja toi juosten, tämä meni juuri oikein. On siis tehty liikaa koko liikettä. Otettiin kerran molemmat puolet.

Kaukoissa ISM kolmen, viiden ja seitsemän metrin matkalta. Oikein hyvin! Ällä kokonaisena liikkeenä istumisella ja seisomisella. Loppuun seuraamisen sivuaskelia, ei itse asiassa kovin huonosti sivuille (näitähän on tehty lähinnä ei yhtään). Peruutus vaikea, mutta sain palkattua pienenpienestä liikkeestä suoraan taaksepäin. Taitava Veka!