Poikien kanssa baanalle, kevyt kenttäsade ja kevyet maastokengät läpimärät, kun olin saanut merkit paikoilleen. Pitäisi kaivaa esiin suomalaiset kesäkengät... Floran käpälät ovat parantuneet hyvin ja ovat kävelykunnossa, mutta eivät vielä treenikunnossa. Veka aloitti seuraamisella. Pikku pätkä eteenpäin, sitten taaksepäin. Uusissa säännöissähän on peruutusta kunnon pätkä ja siinä käännöskin. Ilman apua ei onnistunut, joten nami nokassa taaksepäin, tämä ok. Luoksetulossa pysäytys puoliväliin kymmeneen metriin ja vapautus takapallolle jo pysähtymisen aloittamisesta. Sitten menin puolivälin merkille ja aioin pysäyttää lyhyeltä matkalta, mutta Veka ennakoi heti lähdöstä pysärin. Kehut läpi tulosta ja toiselle yrityksellä saatiin pysäytys.

Target kymmeneen metriin. Kävin sijoittelemassa sen Vekan odottaessa paikallaan. Sitten lähetyksiä ja pysäytyksiä kuvitteelliseen ympyrään targetin tienoille. Veka reagoi käskyyn viipeellä ja pysähtyi löydettyään targetin. Eteni hyvin kuitenkin eteenpäin eli tämä kehittyy lupaavasti. Ohjattu nouto: kapulat viisi metriä sivuun ja kaksi taakse. Ensimmäisenä oikea ei meinannut löytyä. Veka ihmetteli ja lähti käppäilemään vasemmalle, käskin ja näytin uudestaan oikealle, niin löytyi. Luovutukseen ok. Vasen oli sitten helpompi. Annan suoraan sivulle luovutukseen vielä vinkin Vekan tullessa.

Metskuhyppynouto matalalla hypyllä. Hyiii, metallia. Veka tuli takaisin sivulle reippaasti, ilman kapulaa... Uudella käskyllä lähti, yritti tulla taas ilman, kolmannella käskyllä hetken ämpyiltyään sai kapulan ylös. Vauhtipalkka. Virettä nostava hyppy on kyllä tähän liikkeeseen tosi hyvä muutos! Tunnarissa kapulat kymmeneen metriin ympyrään. Veka laukkasi kapuloille ja toi oman, joka oli ensimmäinen sen nokan eteen osunut kapula. Ei siis voi tietää, haisteliko se vai ei... mutta epävarmat tapaukset ratkaistaan syytetyn eduksi, joten palkkaa vaan. Viimeisenä kaukot. Seisomaan nousut ja vapautus takapalkalle viidestä ja kymmenestä metristä, sitten istumaan nousu kymmenestä. Nämä kaikki hienosti! Hyvä Veka!

Dingo aloitti vauhtiluoksetulolla. Palkkana Vekan litimäräksi kastunut pehmopallo. Saalistutin sitä ja käskin vauhdista kaksi kertaa maahan ja kaksi kertaa pysähtymään, nämä hyvin! Targetille menoissa Dingo teki saman kuin Veka: pysähtyi kyllä, kunhan löysi targetin ensin. Hyvät etenemiset kuitenkin. Ohjatussa kapulat viisi metriä sivussa. Dingo istui odottamassa, kun vein näyttävästi kapulat. Oikealle se oli jo lähdössä, sen haku hyvä, vasenta hetkisen etsittiin. Hyvin edistyy, nyt oli ensimmäistä kertaa kaksi kapulaa eli virheen mahdollisuus. 

Tunnari samoin kuin Vekalle. Kympin suoritus, ja Dingo ehti tsekata useamman kapulankin. Toki kehun sitä heti, kun lähtee tuomaan omaa, eikä luovutusta vielä ole. Kaukoissa parit seisomaan nousut, etäisyys kolme ja viisi askelta. Oikein, mutta Dingo venyi hiukan eteen katsoen käsiä ja joutui etsiskelemään takapalkkaa, joka on vielä uusi juttu. Maa-istu ei onnistunut, kerrattiin siis maa-istua ja istu-maata vielä ihan edessä kädestä palkaten. Seuraamista, palkka oikeasta kädestä. Se yksi askel on hyvä. Toisella alkaa jätätys. Joten palkkailin ensin yhdestä, sitten puolestatoista askelesta eli palkka etuoikealle kesken toista askelta. Dingo tuli reippaasti kyllä seuraamiseen, se ei vaan oikeasti vielä osaa. Lopuksi vietiin pallo kentän reunaan ja otettiin eteenmeno pallolle, tämä hyvin. Hyvä treeni Dingollakin. :)