Tiistaina Dingon paimennus. Kaaria, pysähtymisiä, kuljetusyrityksiä. Sekä vallan hienoja kaaria ja hakuja että vajaita kaaria ja lauman keräilyä. Pysäytykset toimivat taas paremmin, kun Dingo oli tuonut lampaat ja tuli niiden takana. Jos se oli vauhdissa kiertämässä, ei ollut korvia päässä. Ja hyvistäkin pysähdyksistä se livahti, kun itse keskityin koiraan ja lampaat liukenivat selkäni takana johonkin suuntaan – Dingo otti tällöin ohjat käpäliinsä... Kuljettaminen ei sujunut, lampaat lähtivät niin liukkaasti enkä saanut Dingosta tarpeeksi vauhtia pois. Kaisla näytti sitten mallia, ja Dingo kuljetteli paremmin. Ja jaksoi jo paljon lähes hellelukemissa juostuaan tehdä töitä. Kun tämä on Se Juttu, jaksaa painaa duunia.

Sitten Dingo kotiin, Flora ja Veka tokoilemaan. Flora aloitti. Seuraamistreeninä pari pätkää peruutusta, näppärästi muutama askel, sitten alkoi poikittaa. Vekan kanssa unohtui koko peruuttelu, jota piti tehdä namiavusteisesti loppuun. Ällässä istu ja seiso. Oli ihan merkit ja kaikki! Flora seisoi istumisen, mutta tehtiin koko liike loppuun. Pelkkä kehupalkka tästä. Veka teki oikein, pallopalkka.

Luoksetulossa merkki 15 metrissä. Menin toiset 15 metriä, kutsuin Floran, pysäytin, vapautin takapalkalle. Oikein hieno! Käskytin vain taas hiukan myöhässä. Vekalle pallo taakse ja vapautus, kun olin kävellyt puoliväliin merkkiä. Sitten vapautus takapallolle heti liikkeelle lähdöstä, kun olin kääntynyt ja kutsunut merkillä. Sitten läpijuoksu ja pallo minulta. Nämä menivät hyvin. Veka oli jähmeä, mutta ei jumittanut, vaan toimi käskyillä. Rikotaan kaavaa ja koiran odotuksia.

Ruutu kisamatkalla. Flora juoksi luoksetulomerkille, monennella käskyllä löytyi ruutu. Karkasi taas, kun käännyin ruudun edestä kohti aloituspaikkaa. Ehdin käskeä maahan ruutuun, siitä loppuun hyvin. Seuraamaan tulo oli tosi hyvä. Veka juoksi ensin suoraan sivulle ohjatun merkille, sitten luoksetulomerkille, sitten vasta löytyi ruutu. Loppuosa moitteeton!

Ohjatussa Floralla kapulat seitsemän metrin syvyydessä. Vasen löytyi, oikeaa haeskeltiin. Vekalla viiden metrin syvyydessä, molemmat löytyivät heti. Alkuosan merkille seuraamisesta jättäminen sujuu molemmilta jo nätisti.

Tunnarissa kahdeksan kapulaa nuolimaisessa muodostelmassa, oma kauimpana toisessa sakarassa. Molemmat koirat osuivat sille heti ja nappasivat mukaansa. Ei siis haistelua juurikaan, mutta asenne oli molemmilla hyvä. Vekallakin on kentällä tunnariin aivan eri vire kuin kotitreeneissä. Ihanaa, ettei tokojuttuja tarvitse tehdä kotona ensi talvena.

Kaukot. Floralle ensin viidestä, sitten kymmenestä metristä seiso-istu ja istu-seiso. Motsku takapalkkana. Oikein mainiosti! Lopuksi namipalkalla muutama maa-istu-maat. Maa-istuhan jo sujuu, mutta istu-maassa tekniikka ei ole vielä valmis (paranee kylläkin joka kerta). Vekalle viidestä, seitsemästä ja kymmenestä metristä SIM. Ensin hyvin. Toisessa sarjassa seisomasta istumisen sijasta maahan eikä millään löytynyt pakki eli seiso-istu. Tässä on kyllä itselle miettimistä, miten kisaliikkeessä kannattaa korjata, kun tulee väärä asento (joita todennäköisesti kuitenkin joskus tulee). Muistutin lähempää. Viimeinen sarja taas oikein. Kun tämä toimii eli saadaan vielä lisää varmuutta oikeisiin vaihtoihin kisamatkalla, voidaan alkaa plarata kisakalenteria. :)