Torstaina vain ryhmäpaikkamakuu ennen iltaruokaa. Oli Floran mielestä ihan hirveää, kun ruoat olivat jo kipoissa, pysyi kuitenkin hampaat kalisten maassa. Dingo nousi reilun minuutin kohdalla ihmettelemään, eikö tää jo lopu. Korjasin maahan ja vapautin kahden minuutin kohdalla. Sen pidempäähän ei uudessa tokossa olekaan.

Perjantaina kyläreissulla mökillä.

uimaportailla.jpg

Lauantaina nukuttiin pitkään ja lähdettiin kentälle tokoilemaaan seuraavin teemoin. Florankin otin jo mukaan pehmeälle sateesta kostealle nurmikentälle.

Metallihyppynouto. Vekaa hetsasin pallolla ja aloitettiin tällä. Toisella yrityksellä Veka sai ällökapulan esteen yli. Flora teki tämän ohjatun ja tunnarin välissä: kapulan kanssa ei ongelmaa, ja Flora myös korjasi itse ja tuli hypyn kautta tosi vinosta heitosta, vaikka oli jo tulossa ensin ohi, hyvä hyvä!

Ruutu. Target takaosassa. Vekalle ensin palkka stopista, sitten koko liike. Meni priimasti! Tosin Veka oli mukana laittamassa ruutua, joten se tiesi sen paikan. Flora ei taas reagoinut ensimmäiseen ruutukäskyyn, toisella lähti ruutuun. Ensin pysäytys, toisella toistolla koko liike. Flora karkasi käännyttyäni kohti lähtöpaikkaa. Palautin sen ruutuun ja kutsuin vähän matkan päästä. Dingo oli väsynyt myöhään venyneestä mökillä juoksemisesta ja naapurien yömekkalasta, ja sääkin oli kovin hikinen ja lämmin. Juostiin kaksi kertaa täydestä matkasta ruutuun pingviinille. Vähän saalistutin lelua myös ja Dingo tuli kyllä krokotiilina sen kimppuun. :) Sitten pantiin lelu pois ennen kuin koira väsähti hommaan.

Luoksetulo. Veka... voi Veka. :) Kutsuin kymmenen metrin merkiltä ja olisin pysäyttänyt ja vapauttanut taakse melko lailla heti. Veka lähti matalana hiipien ja pysähteli itse. Otettiin sitten yksi läpijuoksu eikä jääty hinkkaamaan tätä. Flora tuli taas hiukan lujaa ja stoppi vähän venyi, mutta kelpasi. Flora näytti kyllä vähän pidättelevän, mutta spurttaavan vähän ennen merkkiä, kun käskyä ei vielä kuulunut. Ei otettu enempää – piti ensin tehdä toisella toistolla koko liike, mutta nyt kyllä kannattaa painottaa vain takapalkkaa ja sinne menoa, kun veto eteenpäin on niin kova ja vauhtia piisaa.

Merkki. Merkin takana target, pysäytys ja palkka. Veka teki hyvin. Flora teki oikein hienot merkit! On kyllä auttanut, kun ei nysvää siitä, että pitäisi kiertää vasemman kautta kello kahteentoista ja seistä siellä suorana, vaan kriteeri on se ympyrään mahtuminen. Dingo teki korrekteja joskin hitaita merkkejä (korjattuani ensimmäisellä toistolla pysäytyksestä hiippailun).

Ohjattu. Tehtiin samalta merkiltä kuin merkille lähetykset. Vekalle kapulat viisi metriä sivuun ja metrin taakse. Ensin oikea. Veka ei osannut lähteä merkiltä, olisi tuonut minulle targetin sen takaa. Toisella käskyllä löytyi kapulakin. Vasen löytyi sitten hyvin. Floralla kapulat kuuden metrin syvyydessä. Nyt se lähti oikealle niin tiukasti, että korjasi ulospäin hoksattuaan kapulan. Ja vasemmalle niin, että heitti ympäri oikealle. Siellähän ei kapulaa enää ollut, ja Flora löysi sen sitten vasemmalta. Dingolla kapulat viisi metriä sivussa ja metrin takana. Oikean haki hyvin! Vasemmalle ei lähtenyt ensinkään, tuli vain luokseni ja juoksenteli jossain. Uudestaan merkille. Dingon vien sinne tietysti namilla, isoille koirille seuraamisesta seisomaan jättö. Lähetin uudestaan lähempää, nyt vähän ylimääräisillä käsiavuilla Dingo löysi vasemmankin. Ruohoa oli kyllä nyt sen verran, että muuten ei haitannut, mutta keskikokoiset ohjatun kapulat upposivat sinne aika lailla kokonaan.

Tunnari. Kapulat kymmeneen metriin neliömäiseen muotoon. Veka meni vähän hermostuneen oloisena tutkimaan niitä, maistoi yhtä muutaman haistettuaan, mutta jätti sen ja ottikin sitä edellisen, joka oli oma. Tieto meni ehkä pienellä viipeellä nenästä aivoihin, koska mielentila ei ole rauhallisen keskittynyt? Mutta se paranee, jos onnistumisia alkaa tulla. Flora työskenteli levottomasti, mutta toi oman. Dingon kanssa piti loppuun tehdä perusjuttuja kuten seuraamista, mutta se alkoi tuntua jo aika nuutuneelta ja tunnarikapulatkin olivat vielä paikallaan, joten otettiin tunnari ja päätettiin siihen. Dingo hortoili kapuloille, mutta haisteli ja toi oman tietysti hyvin. :)