Perjantai ja lauantai menivät kesävieraiden, helteen ja pihalorvailun parissa. Sunnuntaina ei muka ollut enää hellettä, mutta Eteläpuiston kentällä oli kyllä paahtavan kuuma. Rakennettiin parin kaverin kanssa vaikea 41 esteen rata. Treenin plussat ja miinukset:

+ Aksa! Enemmän tätä. Toivottavasti talvikaudesta tulee aktiivisempi ja kesällä päästäisiin vielä kisaamaankin (ks. viimeinen kohta).

+ Kepit. Hankalammatkin haut onnistuivat, tosin pääsin ohjaamaan niihin. Loppuun asti mentiin hyvin, ellen jäänyt taakse. Kepit tuntuvat parantuneen, kun niitä tekee vain yhtenä esteenä radalla ilman erityistreeniä, johon tuli aina paljon palkkaa mutta myös paljon virheitä.

+ Kontakteilla toistin käskyn ennen pinnalle tuloa ja kutsuin, kun olin sopivassa kohdassa jatkoon. Ei 2/2-suoritusta, mutta ei vitosia tai käsistä lähtöjä. Tämä käy molemmille, tällä mennään eikä hinkata enempää. Jees.

+ Ohjauksiin tuleminen. Kaikki toimi. Kunhan olen ajoissa. Vielä rohkeammin saisi mennä, kun koira ohjautuu niin hyvin eikä enää vain sinkoa tangentin suuntaan niin kuin silloin joskus...

– Poispäinkäännös hypylle. Olisi hyvä osata.

– Irtoaminen. Flora ei ihan tarpeeksi hae esteitä itse. Radalla oli näin ollen muutama aika mahdottoman tuntuinen kohta.

– Leijeröinti. Ensin Flora ohitti hyvin hypyn ja meni putkeen, sitten alkoi hypätä hyppyä, vaikka mäjähti suoraan kylkeeni. Hiillyin. Hyi molempia.

– Hiekkakentällä lelun retuuttaminen. Toisen kierroksen jälkeen huomasin Floran nuolevan etutassujaan, joiden isoista anturoista oli kuoriutunut hulppean kokoiset palkeenkielet lähes irti. Buu! Vetramilia käpäliin ja ei menoksi.

Iltaruoan alle Dingolle vähän terassitokoa. Vapautus takapalkalle istumasta, sitten kaukojen aloitusmaahanmenosta. Sitten maasta seisomaan nousu ja vapautus, etäisyyttä askel. Heti oikein! Ja tosi hyvä vaihto. Näitä muutama, sitten maasta istumaan nousuja. Nämäkin heti oikein! Dingo vähän tosin venytti itseään entistä palkkakättä kohti, mutta se jäänee pois, kun siirrytään takapalkkaan. Eteentulot ok. Siitä sivulle ok. Sitten sitä seuraamista, ja jätätystä. Palkkailin oikeasta kädestä jo liikkeellelähdöstä eli puolesta askelesta.