Pojat viestimettälle. Tyyni sateinen sää, tasainen kangasmetsä. Veka sai ihan kisamaista meininkiä Tomin toimiessa Hannelle tuomarina A-pisteellä. Hyvin oli mennyt odotteluhaukkua lukuun ottamatta. Metsäpäähän lähdettäessä Veka oli vähän haluton lähtemään ja katseli taaksepäin. Käveltiin 700 metriä B-pisteelle ja istuskeltiin hetki. Lähetys oli olevinaan hyvä, mutta Veka ponkaisi noin kymmenen metriä, pysähtyi ja kääntyi. Lisäkäskyllä se lähti, mutta pysähtyi taas katsomaan muutaman kymmenen metrin päästä. Katsoin alas, niin ettei lippiksen lipan alta saanut katsekontaktia kumpaankaan suuntaan. Veka pohdiskeli tilannetta hetken, kääntyi ja juoksi A-pisteelle. Huh. On vasta vielä testissä, juokseeko se edes pitkiä matkoja nyt, kun pisteet eivät enää olekaan samanarvoiset, vaan metsäpää on sille arvokkaampi.

Kävelin 300 metriä eteenpäin. Lähtölupa A:lle. Lähti. Sitten vaan odottelemaan koiraa. Tuijotin tiiviisti metsää ja mietin, että melkoisen kajahtanut laji tämä kyllä on. Jännittävä toki... ja sitten puiden välissä jossain reilusti oikealla vilahti mustavalkoista. Veka juoksi taas sivussa reitiltä. Seurasin hiljaa, mitä tapahtuu. Se sai vainun, muutti suuntaa ja löysi jälkeni. Kehuin vasta, kun Veka jo hoksasi minut ja tuli täysiä suoraan kohti. Palloteltiin, herkuteltiin ja käveltiin takaisin. Hyvä Veka, kunnollinen matka jo, vaikkei tänään ihan moitteettomasti mennyt.

Dingolle olin pannut menomatkalla krepit 300 ja 400 metrin kohdalle. Dingoa ei taas näyttänyt kiinnostavan A-piste, kun lähdettiin kävelemään, mutta metsäpäässä se virittyi hyvin sinnepäin ja irti päästyään pinkoi menemään, minkä kintuista lähti. Se oli pysähtynyt miettimään ennen A:ta, mutta tullut kutsulla sinne (ilmeisesti kohdassa, jossa Veka oli koukannut vähän sivuun). A:lta se lähti myös ongelmitta, mutta tuli metsäpäähän sivussa reitiltä. En kuitenkaan onnistunut Vekan kanssa kävelemään edestakaisin ihan samaa uraa, vaan hajujäljet olivat hieman hajallaan. Kutsulla Dingo pinkoi täysiä pisteelle, viimeiset kymmenen metriä kuola valuen herkkupurkkia kohti... Hyvä Dingo, hyvä treeni. Tähän asti pisin matka. Dingo on viestillä samoin kuin jäljellä ollut ihan kakkoskoirana, mutta nyt aletaan tehdä johdonmukaisemmin töitä senkin kanssa, kun se näyttää Hannen luokse niin hyvin juoksevan. :)