Hannen kanssa kentälle. Flora aloitti ruudulla. Se oli valmiina, ja kokeilin lähettää koiran täydestä matkasta sinne vaan. Ensimmäisellä käskyllä Flora ei lähtenyt, toisella pinkaisi matkaan ja meni ruutuun. Pysäytys ja palkan heitto. Sitten ruutuun lähettelyjä läheltä eri puolilta ruutua, pysäytys ja palkan heitto. Erittäin hyvin, hieno ruutu tänään! Muutamat jättävät, joissa Flora arpoi asentoja korvat kiinni... Lopuksi kaukot. Kokeiltiin motskua takapalkkana: asenne oli huomattavasti parempi lelupalkalla. Tekniikasta valitettavasti ei voi sanoa samaa. Vain maa-seiso oli hieno ja toimi vähän pidemmältäkin. Nyt mietintämyssyyn, miten näitä kannattaisi treenata, jotta saataisiin onnistumisia.

Dingokin aloitti ruudulla. Pingviini ruutuun ja pari pinkaisua sinne täydestä matkasta. Nämä hyvin, tänään Dingo oli vauhdissa ja kiiti häntä suorana pingviinin kanssa. :) Sitten paikan hakuja läheltä eri puolilta ruutua, pysäytys ja heittonakki. Tämä tosi hyvin, vain jollain toistolla Dingo kokeili mennä nurkkamerkin taakse. Sitten seuraamisen pariin. Taas 1–5 askelta ja palkka perusasennossa takaa nokan eteen. Sitten palkkaus liikkeessä muutaman askelen jälkeen niin, että astuin taaksepäin ja Dingo kääntyi oikealle nappaamaan namin kädestä. Seurasi niin hyvin! Palkan sijainti ja suunta tähän ovat vielä mietinnässä. Eteentulot kädet selän takana olivat nyt oikein hyviä! Muutamat jättävät takaperin kävellen, kaikki oikein. Loppuun vielä vauhtiluoksetulo, pingviinin jättö luoksetulopaikalle ja eteenmeno noin 30 metristä pingviinille. Hyvin meni. Hyvä Dingo tänään!

Veka tuli Uljaksen kanssa ilmoittautumaan kuvitteelliselle tuomarille. Siitä kaveri treenaamaan liikejuttujaan ja Veka paikkamakuuseen. Veka uhkui ja puhkui. Piilottelin kaksi minuuttia A-esteen takana ja ihmettelin ääntä, joka kuulosti joltain linnulta... se olikin Veka, joka sanoi ua! ua! ja kyttäsi kaverin leikkimistä. Oho, ei kyllä ole ääntelyä ollut aikoihin paikkamakuussa. Mutta pysyi toki maassa. Pallopalkka. Sitten ruudun kimppuun. Lähettelin Vekaa ensin lähempää ja joka toistolla vähän kauempaa, kunnes viimeisellä oltiin täydessä matkassa. Veka löysi ruudun kyllä hyvin, mutta yritti vähän mennä nurkkamerkeille, korjasi siitä sitten keskelle kyllä. Sitten meno + pysäytys lyhyiltä matkoilta eri puolilta ruutua, tämä oikein hyvin. Kolmas teema oli kauko-ohjaus. Pallo takapalkaksi ja SIM, vapautus taakse  1–3 vaihdon jälkeen. Ei ihan hyvin mennyt, Veka käveli taas eteenpäin, vaikka matkaa oli vain muutama askel ja palkka takana. On se vaan niin vaikeaa, ylivoimaisesti hankalin tokoliike, jossa ei tunnuta etenevän millään. Palkkanamit ovat kai olleet kädessä niin pitkään, että koiralta kestää nyt hetken päästä irti siitä ja kääntää ajatukset takapalkkaan. Lopuksi keksittiin kokeille viestijuoksuttaa Vekaa kentällä. Hannelle pallo, minulta vain kehut. Veka virittyi heti oikein ja pinkoi noin 50 metrin matkaa minkä kintuista lähti. :)