Keskiviikkona oli muuta menoa, ja torstaina ei innostanut lähteä ihanasta auringosta ja tuulesta kotipihan terassilta mihinkään. Kesäfiilis! Mutta tehtiin jotain pientä terassitreeniä kuitenkin.

Rivistä kutsuminen sivulle koira kerrallaan. Tätä niin piti tehdä, vaan eipä ole tehty sen jälkeen, kun ulkotreenikausi alkoi... no nyt tehtiin. Sivulle kutsumisessa sinänsä ei ongelmaa, mutta kun käteen ilmestyi palkkanami, hyeena- & mangustiosasto lähti hyvinkin liikekannalle. Veka pysyi moitteettomasti, onhan se sentään voittajaluokan palveluskoira. :) Muutaman toiston jälkeen koko setti ilman karkailua, hyvä.

Istumista, maahanmenoa ja seisomista vapaamuotoisesti porukassa. Kaikki muu onnistui, mutta Dingo ei istunut ja maastoutunut ensimmäisellä käskyllä, ei jotenkin mennyt käsky perille.

Paikallaolot myös yhes koos. Minuutin paikkamakuu ja minuutin paikkaistuminen. Yksi kerrallaan riviin saamisessa pientä sählinkiä... mutta itse paikallaoloissa ei mitään hämminkiä. :)

Kaukot. Yksi kerrallaan tietysti. Tehtiin ISM-sarjaa. Olin koiran edessä ja palkkasin kädestä. Vekalle ja Floralle ensin palkka joka vaihdosta, sitten joka toisesta, joka kolmannesta ja viimeisenä koko kuuden sarja, rauhallinen kehu välissä asennon pitämisestä. Floralle piti ensin muistuttaa nami kädessä maasta istuminen, sitten se sujui hienosti. Nyt ei vaikeaa istu-maata ollutkaan. Veka teki hyvin! Dingo teki vaihtoja tosi hyvin, oikeat asennot kivalla tekniikalla. Ensin palkka joka vaihdosta, sitten jätin namin pois ja vain kehuin maa-istusta, jonka jälkeen piti tehdä seisominen. Mitä, ei palkkaa??? Dingon pakka hajosi, se lopsahteli istumaan ja tuli sivulle. Juuri näin, sen kanssa todellakin pitää alkaa viivyttää ja häivyttää palkkoja, joita on vaan tullut joka asiasta koko ajan, koska mitään kokonaisia liikkeitä ei vielä ole... Dingo on saanut kasvaa vähän pellossa monestakin syystä: myöhään kypsymisen ja terveysjuttujen lisäksi sen kanssa ei ole ollut tarvetta asettaa nyt mitään konkreettisia tavoitteita, koska käsissä on kaksi kisakoiraa. Mutta nyt aletaan ryhdistäytyä ja kasailla liikkeitä. Kaukoja saatiin jatkettua pienen hämmennyshetken jälkeen.

Tunnari. Floralle kasa + oma, mutta 12 kapulan kasa ei ollut ihan tiivis ja oma oli vain 10 sentin päässä sen takana. Flora nuuhki todella hyvin kapuloita ja ympäristöä, reagoi omaan heti, lähti tuomaan ja myös toi sivulle asti miettimättä kapuloille palaamista. Oikein hyvä! Dingolle ja Vekalle jätin ison kapulamäärän paikalleen ja levittelin niitä hieman, sitten oma samaan paikkaan kuin Floralla, koska siinä oman haju jo oli. Pojat tekivät molemmat mallikelpoisen suorituksen: haistelivat kunnolla ja noukkivat oman heti. Erinomaista.