Maanantaina koirilla oli lepopäivä. Tiistaina Veka jäi suureksi harmikseen vielä lepovuoroon, Flora ja Dingo lähtivät tokoilemaan. Oltiin Sannan kanssa Turtolan nurtsilla. Oikein kiva treeniareena muuten, mutta vähän turhan ihanan hajuinen. Dingo ei oikeastaan bongaillut ohikulkijoita, mutta ne nurmikon tuoksut..! Arvasin, joten en ollutkaan ajatellut tehdä mitään vaikeaa. Aloitettiin vauhtiluoksetulolla karvalelulle. Pinkoi täysiä ja lelu oli kiva, mutta jäi nopsasti maahan pikku kuonon löytäessä jotain kiinnostavaa. Yritettiin vauhtinoutoa pallopalkalla, mutta matkalla kapulalle... niin. Parin jotenkin onnistuneen noudon jälkeen siirryttiin ruutuhommiin. Targetille lähetykset + pysäytykset heittonamipalkoin menivät oikein kivasti, välillä vain käskyn jälkeen tuli vielä jokunen askel eteenpäin.

Florakin teki ruutua targetilla, heti pitkästä matkasta. Hetken kesti, että ruutu löytyi. Paikan hakuja siis lisää. Vauhtia kyllä oli, pysäytyskäsky toimi, ja siitä eteenpäinhän loppuosassa ei meille juurikaan treenattavaa ole. Sitten luoksetulon pysäytyksiin, takapalkalla. Tulee lujaa, pysähtyy hyvin ja lähtee takapalkalle oikein, mutta teputtaa pysähdyksessä muutaman askelen. Tätä pohdittiin, ja sain hyvän vinkin vapauttaa takapalkalle jo heti, kun koira alkaa pysähtyä odottamatta, että se seisoo paikallaan. Lopuksi tunnari. Kasa + oma hiukan takana ruohonkorsien alla. Flora teki erittäin hyvää työtä, nuuhki tarkkaan kunnes oma löytyi.

Toisella kierroksella Dingo teki luoksetulon eteentuloja viiden askelen matkalta. Ensin kädet eteen, sitten kädet selän takana. Noudon palautusta eteen myös, toimii pakittamalla ja pysähtymällä. Jättävien asentoja myös, ihan ohjaamalla vielä sivulle kävellessä nämä. No, Dingohan halusi seurata, kun oltiin vasemmalla ja oli nameja. Tehtiin siis pienet seuraamispätkät vielä loppuun. Hyvä treeni, Dingo sai uudessa paikassa kaikenlaista hyvin tehtyä ja namipalkat kiinnostivat kirkkaasti nuuskimista enemmän.  

Floran toinen kiekka alkoi paikkamakuulla Riemun kanssa. Menin puolipiiloon puun taakse pariksi minuutiksi. Tässä ei ongelmaa. Sitten ohjattuun noutoon, nyt kokonainen liikkuroitu liike. Vasemman haku onnistui hyvin, vauhtipalkka. Välissä tehtiin merkin kiertoa isolla merkillä, oikein hyvin. Palattiin ohjattuun hakemaan oikea. Floralla oli pienoisia vaikeuksia pysyä pöksyissään, se yritti ryntäillä merkille. Merkiltä Flora lähti oikealle, mutta kaarsi puolivälissä kohti vasenta ja toi sen kieltämisestä huolimatta. Ei ole siis puolesta kiinni tämä. Oikea uudestaan niin, että Flora katsoi sen viemisen. Näin onnistui. Sitten merkille menoa, target lättänän takana: pysäytys ja motskun heitto muutaman sekunnin viipeellä. Tämä oikein hyvin, vain kerran Flora lopsahti istumaan ja pyysin pois. Sitten samaa ilman merkkiä eli ympyrään lähetystä mielikuvitusympyrällä, johon pysäytin koiran. Tämäkin pelitti hyvin. Floralla vallan mainiot tokoilut tänään!