Torstaina käytiin Dingon kanssa lampailla, Saarikylissä mennään tämä kesä. Ensimmäisellä kierroksella flänkkäiltiin hyvin vauhdikkaasti, kunnes Dingo kävi nostamassa koipea aitaan ja toruin sitä liian kipakasti. Sen jälkeen Dingo ei enää irronnut flänkeille, vaan pyrki lähelleni pitämään debriefingiä tapahtuneesta. Homma tahmasi niin, että vein sitten koiran autoon. Ennen toista kierrosta kävelytin Dingoa, joka pissasi monta kertaa pitkään, vaikka oli kyllä lenkitetty ennen kotoa lähtöä. Toisella kierroksella ei sitten enää pissattanut eikä luimistuttanut, vaan pysyttiin töissä hyvällä mielellä. Dingo irtosi flänkeille varsin hyvin. Itse yritin liikkua lampaille niin, että Dingo kuljettaisi niitä, mutta nämä lampaathan eivät jää kinttuihin pyörimään, vaan jatkavat tangentin suuntaan. Ne kuitenkin hidastivat kohdallani, joten Dingo hidasti ja sain sen pysäytettyä. Ja pysähtyi muuten käskyllä niin nätisti! Tästä kävelin rauhallisesti koiran luo hyvittelemään ja silittelemään, koska se nyt tarvitsee vahvistusta näihin. Kolmeen kertaan hieno pysäytys, sitten ei kannattanut tehdä enempää. Targetille lähettely ja pysäyttely tokossa on selvästi auttanut tähän. Tokossa ja paimennuksessahan on paljon samoja elementtejä.

Perjantaina jätin pojat lepäilemään ja lähdin Floran kanssa tokoilemaan. Tehtiin kaikki voittajan liikkeet sovelletusti. Yhteenvetoa siis siitä, missä mennään liikkeiden osien kanssa ja mitä aletaan kasailla kokonaisuuksiksi. Pääosin tänään onnistuttiin, oli siis hyvän mielen raivotokotreeni! Hyvä täplis!

Seuraamista pitkä suora temponvaihdoksin, tämä oli tosi hyvä. Kehut ja lelupalkka.

Kaksi jättävää, siis kaksi zetan osaa, eli ällä vai miksi sitä sanotaan? Hämy, istuminen, hämy, seisominen oli tarkoituksena, mutta Flora seisoi istumisen. Muuten ok. Käskyistä ja asennoista namipalkat.

Luoksetulossa jätin takapalkan ja kävelin 20 metrin päähän, sitten sama uusiksi kolme kertaa Floran ottaessa varaslähtöjä, ensin kääntymisestä, sitten henkäisystä. Neljännellä yrityksellä pysyi kolme kertaa PUUH. Pysäytys melkein heti lähdön jälkeen, vähän venyi kun tuli taas täysiä... lelupalkka siis takana.

Ruutu käytiin laittamassa paikalleen, target ruutuun, sitten lähetys kisamatkalta, pysäytys, maahan, loppukävely, seuraamaan tulo ja lähtöpaikalle pysähdys. Kaikki kokonaan oikein! Jes, hyvä ruutu.

Ohjatussa vietiin merkki ja kapulat viisi metriä sivuun ja vain viisi metriä taakse. Alkuosan merkille jättö ok. Vasen, ja Flo kurvasi taas vasemman kautta oikealle kapulalle. Pysähtyi kyllä hyvin käskyllä ja korjasi uudella käskyllä vasemmalle. Kehut, ei palkkaa. Vasen uusiksi ja oikein, vauhtilelupalkka. Sitten oikea luovutukseen, kehut ja lelupalkka. 

Tunnarissa kasa ja oma vähän takana voikukanlehtien alla. Flora lähti hyvin nuuhkimaan ja etsi pitkään ja tarkasti eikä nostanut yhtään väärää, mutta ei nyt sitten vain osunut oman hajuun, joka oli vielä tuulen alapuolella, ja pysähtyi katsomaan ja kysymään. En halunnut riskeerata, että se hermostuisi ja ottaisi vääriä, joten menin lähettämään uudestaan lähempää toiselta puolelta, nyt oma löytyi nopsasti. Vauhtilelupalkka. Toinen toisto niin, että oma oli lähempänä kasaa ja näkyvissä, tämä hyvin ja vauhtilelupalkka.

Metskuhyppynouto oli hieno! Vauhtilelupalkka.

Kaukoja tehtiin kaksi kertaa SIM kahden askelen etäisyydellä palkkalelu kädessä eli Flora hyökkäsi palkalle eteenpäin. Maa-seisossa Flora vähän pakitti. Seiso-istu ensin vanhalla tavalla, sitten toisessa sarjassa hienosti takajalat eteenpäin. Istu-maassa Flora ei työstänyt takajalkoja taaksepäin, tämän tekniikkaan pitää palata ennen kuin tehdään sarjoja näin.

Loppuun kahden minuutin piilopaikkamakuu, jätössä ja paluussa pidin viipeitä kuvitellen ryhmää ympärille. Tämä moitteeton, kehut ja lelupalkka.