Maanantaina Dingo pääsi paimentamaan pellolle. Katsottiin, miten homma lähtee isossa tilassa sujumaan. No, sehän sujui varsin vauhdikkaasti, Dingo veti hirmuista rundia flänkeillä. Välillä jäi vähän vajaaksi ja lampaat levisivät, mutta Dingo keräsi ne aina. Se haki ja toi lampaat muutaman kymmenen metrin päästäkin eli irtoamisessa ei suinkaan ollut ongelmaa. Kääntyminen ja osoitettuun suuntaan meno toimivat ihan kohtuullisesti, istuen odottamaan jättäminen jopa hyvin. Pysäytyksiäkin saatiin aikaan. Oli jännä nähdä, miten koira piti isolla pellolla huomattavasti pidempää välimatkaa äkkiä ja lujaa liikkuviin lampaisiin. Ensimmäisen kiekan loppuun ja toisen kiekaan alkuun yritin kävelyttää Dingoa irti rauhallisesti vieressä lähemmäs lampaita, mutta siinä on vielä kriittinen etäisyys, johon tultuaan koira lähtee näpeistä. Maltti ja korvat siis ovat ne tärkeimmät kehityskohteet. Flänkillähän saa juosta, muutoin pitäisi vauhdin olla rauhallinen.

Tiistaina koko poppoo tokoilemaan puistonurtsille. Vekan ja Flon teemoina ohjattu, luoksari ja kaukot. Vekan vein merkille ja lähetin kapuloille, jotka olivat viisi metriä sivussa ja metrin takana. Ensin epävarma, sitten meni hyvin, vain joku toisto väärään suuntaan. Viimeiset luovutukseen, oikealta hyvin, vasemmalta Veka tuli ensin eteen, koska se tulee takaa kiertämällä, mikä ei hahmotu niin hyvin vasemmalta tullessa. Sitten luoksari. Pallo takapalkkana? Veka ei halunnut liikkua ollenkaan. Pallonheitto pysäristä? Tämä toimi paremmin, mutta oli kyllä niin hiips-vaani-kyylä-jumi-tuloa merkille asti... muutama toisto siis läpi, odotin kärsivällisesti ja palkkasin vauhdissa Veka tultua merkin ohi. Sitten saatiin ihan hyvät pysäritkin! Kaukoissa tehtiin maa-seiso 2, 4, 6, 8, 10, 12 ja 15 askelen matkalta eli lopuksi 10 metrin kisamatka. Vapautus taakse pallolle. Ensin muutama istuminen ja uusiksi, sitten hienoja seisomisia aivan hissinä! Hyvä Veka.

Floralle ohjatussa kapulat viisi metriä sivussa ja kuusi metriä takana. Ne olivat valmiina, joten Flora näki ne vasta merkiltä lähdettyään. Haettiin vasen ja oikea luovutukseen asti. Hyvin löytyivät molemmat heti ja palautukseen Flora tuli ihanan lujaa. Oikein hyvä! Luoksarissa 20 metrin matkalla pysäri heti, puolessavälissä merkille, muutama kerta merkille ja sitten liike sivulle asti. Vapautukset takapalkalle paitsi viimeisellä. Piti uusia yksi varaslähtö ja koko liikkeen pysäristä varastus, muuten meni ihan mallikkaasti. Nyt Floralla oli kunnolla ajatus takana eikä urku auki kaahaamisessa, joten pysäri oli paljon parempi. Vähän on vielä hiomista omassa ajoituksessa suhteessa merkkiin. Sitten kaukoihin. Nyt otettiin maa-istu ja vapautus taakse lelulle pidentäen askel kerrallaan viiteen metriin. Ensin kerrattiin edessä namipalkalla muutama kerta. Jokunen toisto piti uusia, kun Flora seisoi tai nousi takajalat paikallaan, mutta harjoituksen edetessä alkoi löytyä oikea juttu. Etenkin viimeiset pari toistoa vallan hienoja!

Dingo teki ensin vauhtiluoksetulon uudelle lelulle. Pehmovinkupöllö oli kuitenkin aika tyhmä lelu eikä sillä leikitty kunnolla. Sitten ohjattuun. Istutin Dingon merkille ja yritin lähettää viiden metrin päähän sivuille targeteille, naminheittopalkka. Liian vaikeaa. Päätin kokeilla tilalle kapuloita, koska hyvinhän Dingo niitä tuo. Niillä menikin huomattavasti paremmin! Jonkun kerran Dingo ei totellut ohjausta, vaan meni vain sinne, mihin äskenkin, mutta sieltä ei saanut mitään eikä tarvinnut kieltää, koska vein joka toistolla vain haettavan kapulan koiran istuessa merkillä. Tämä siis alkaa kehittyä hyvin näin. Toisena teemana seuraaminen. Ämpyilin edelleen palkan paikan ja suunnan kanssa. Dingo tulee pari askelta hyvin, sitten alkaa jätättää. Oikeasta eteen palkkaaminen ei vetänytkään sitä eteen, vaikka luulisi. Nami vasemmassa kuitenkin vetää sitä taakse. Alku on kuitenkin niin hyvä jo, että ei huolta. Loppuun vielä takaperin kävellen jättäviä sekalaisessa järkässä, pari istumista maahan, muuten hyvin. Hyvä Dingo. :)