Juhannukseen sisältyi trikkien lomailua, tokon MM-kisojen livestreamin vahtausta ja Floran kanssa viisi starttia TSAUlla. Perjantaina Marjo Heinon agirata ja Sari Mikkilän hyppäri. Agiradalla oli alussa neljän hypyn labyrintti, siitä eteenpäin aika kivan virtaava rata. Flora pysyi lähdöissä kaikki startit nätisti maassa. Se hyppäsi ykkösen ja tuli kakkoshypyn pakkovalssista ohi. Tästä siis kaksi kieltopyörähdystä. Flora ohitti toisen hypyn tullessaan mutkaputkesta pystyhypylle, joten tästä hylly kolmannella kiellolla. Nämä molemmat kiellot olivat paikkoja, joissa Floran olisi pitänyt jarruttaa viereeni ja hypätä sivuun, joten siksi ohi. Ei nyt varsinainen ohjausvirhe, mutta epäkelpo ohjaussuunnitelma. Jälkimmäisen se olisi ainakin ottanut, jos olisin ollutkin hypyn takana vastaanottamassa.

Hyppäri tuntui leviävän käsiin jo tutustumisessa. Paljon juoksemista ja hyppyjä eri suuntiin. Alussa kaksi hyppyä suoraan ja jyrkänpuoleinen umpikulma kepeille. Onnistui! Päästiin suht sujuvasti aika pitkälle, kunnes Flora ei löytänyt puolipimeää putkenpäätä ja meni väärään päähän, mikä sotki kuvioni, en liikkunut ja pari hyppyä meni ihan säätämiseksi. Tässäkin siis jarrut pettivät ja Flora valahti kohteen ohi. Hyvä fiilis kuitenkin jäi päivän starteista, moni juttu toimi ja yhdessä mentiin radoilla. :)

Lauantainakaan en edes yrittänyt löytää ketään kuvaamaan ratoja. Olisi kannattanut, sillä nyt kisaaminen svengasi kuin hirvi! Jos siis fiilis on tärkein. Kolmesta radasta hyllytettiin kaksi, mutta hyviä hyllyjä olivat ne! Eeva-Liisa Pohjasen agirata tuntui vähän kiharaiselta. Se lähti kuitenkin kulkemaan hyvin. Hylly tupsahti kaikista kohdista juuri siinä, jota en älynnyt edes varoa: U-putkeen A:n alle tultiin viistosti putken puolelta, mutta Flora livahti ihmeellisesti putkensuun ohi A:lle?? Pakka hajosi, putkesta hyppy väärinpäin ja sitten sinne A:lle, eikun kolme kertaa putkeen... nauroin niin, että hyvä kun sain Floran melkein ahterista tuupittua A:ta ylös. :)

Toisena Marjo Heinon agirata. Se tuntui tutustumisessa hyvinkin mentävältä. Pohdintaa tuotti vain keskivaiheilla uukkari hypyltä suoraan putkeen ja uukkari pystyhypyltä kepeille. Läpsin itseäni henkisesti naamalle hetken ja päätin uskaltaa heittää hypylle kaukaa, tehdä putken jälkeen poispäinkäännöksen ja takaaleikata kepeille. Näin myös tein, ja se onnistui kuin unelma! Tulos radalta oli -5,33 eli vihdoin ensimmäinen nolla kolmosista! Sijoitus oli 8., mutta tämä oli tärkeää: pystymme tekemään nollia kolmosissa reilusti ihanneajassa. Jes!

Viimeisenä oli Sari Mikkilän hyppäri, joka tuntui myös varsin menevältä. Sitä sitten huristeltiin menemään oikein sujuvasti, kunnes loppuepäsuoralla varmistelin saksalaista sen ratkaisevan pienen hetken liikaa. Flora luikahti selän taakse ja seuraavan hypyn väärälle puolelle. Yritin kalastella, mutta Flora hyppäsi käytännössä syliini väärään suuntaan. Ei edes harmittanut, nolla lämmitti jo niin. :)

Kepit mentiin siis kaikilla viidellä radalla virheittä! Uskomatonta niiden treeneissä takkuilun jälkeen. Toki varmistelin ja suunnittelin niin, että pystyin tekemään puolevaihdot alkuun ja kipittämään lopun koiran vieressä. Pysyin hiljaa enkä hosunut mihinkään. Ja kontaktit... näillä menin koiran vieressä, hidastin ja toistin käskyn. Flora myös reagoi tähän eikä painellut menemään. Muutenkin vauhti ja ohjattavuus olivat kohdallaan. Mahtavaa, nyt kisoja kalenteriin!