Tiistaina käytiin vain Dingon ja Floran kanssa treenailemassa targetjuttuja. Nyt otetaan target merkille, ympyrään ja ruutuun lähetyksiin sekä Dingolle myös ohjattuun, johon en sille vielä yhdistä noutoa. Flora ensin. Laiteltiin ympyrä ja sen keskelle target. Lähettelin Floraa targetkäskyllä ja palkkailin ensin targetille menosta, sitten pysähtymisestä käskyllä. Palkaksi heitin maksapullan, sitten kutsu pois ja uudestaan. Meni oikein hyvin, pysähtymiskäskyyn reagointi ja pysyminen täydellistä. Sitten lisäsin targetin eteen lättänän merkin. Flora tallasi melkein joka toistolla sen päälle, haki kyllä targetin kun vähän odotin. Merkki pois ja targetille muutama kerta, sitten merkki takaisin ja targetkäsky, nyt meni paremmin.

Dingo meni myös ympyrään targetille oikein hyvin ja reagoi pysähtymiskäskyyn moitteettomasti. Oikein hyvä. Myös merkin kanssa hyvin. Sitten ohjatun suuntia: targetit viisi metriä toisistaan, palkan heitto keskelle, siitä vuorotellen eri suuntiin. Dingo meni pääasiassa hyvin, jokusen kerran sinne, mistä äskenkin sai herkkupalan. Mutta oli hyvin suuntautunut targeteihin eikä mihinkään muualle.

Keskiviikkona Dingon kanssa maastoilemaan inhassa kylmässä harmaassa vesisateessa. Tallattiin kaverin kanssa jäljet toisillemme. Dingolle puolentoista tunnin ja neljänneskilometrin jälki kolmella kepillä ja janapurkilla. Dingo ei kylläkään jälkeä tänään ajanut. Heti janalla vuoroon nokka nousi ilmavainuilemaan, vuoroon koira oli lähdössä purkin ohi jotain urantapaista pitkin. Monennella lähetyksellä vihdoin eteni edes muutaman askelen suoraan maahan suuntautuneena. Siitä lähdettiin jäljelle, mutta Dingo jäljesti vain pieniä pätkiä kerrallaan, sitten taas jäljentekijän neuvomana etsittiin jälkeä. Dingoa kiinnostivat enemmän ilmavainun fiilistelyt ja kaikki muut mahdolliset jäljet, joita täällä kulkee, paikkahan on hyvin tiiviisti käytetty haku- ja jälkimaasto. Lisäksi koko päivän kestänyt ja yhtä jatkunut sade nosti ja levitti jäljen hajun ties minne. Kakkoskepin Dingo nosti, sitten lähti taas huuhailemaan. Kun ei huvita eikä pakottaakaan voi, valjaat pois ja autoon. Näin tänään, paremmin sitten ensi kerralla.