Torstaina toteltiin. Erinomainen fiilis, kaikki koirat vetivät niin hyvin ja aurinkokin paistoi! Veka aloitti tottisjutuilla. Se ei kyllä ollut ihan parhaassa terässä tänään. Seuraamispätkä ja pallo. Liikkeestä istu ja pallo. Juoksusta maahan ja luokse, pallo edestä. Juoksusta seisomisessa Veka yllättäen olikin istumassa kun käännyin, ensimmäinen virhe tätä lajia. Otin kuitenkin luokse ja pallotin, kun kerran tehtiin koko liike. Sitten kerrattiin seisominen pari kertaa, nytkin ensimmäinen meni istumiseksi. Sitten kahden kilon noutokapula kehiin. Heitin, juostiin taaksepäin niin että saatiin lisää matkaa, sitten nouto. Hyvin tuli. Toinen toisto niin, että jätin Vekan kapulan luo ja otin matkaa. Sitten vähän nosteluja läheltä. Eihän Veka lujaa ison kapulan kanssa tule, mutta asenne oli hyvä. Ei mitään kapulan vieroksumista tai hiiviskelyä. Loppuun vielä eteenmeno pallolle.

Floran teemana oli merkki vs. kierto. Ensin lättänä merkki ja target sen takana, matkaa kymmenen metriä ja vähän yli. Flora juoksi merkille hyvällä asenteella, pysähtyi käskyllä heti ja jäi ryhdikkäästi odottamaan lisäohjeita. Oikein hyvä, joten ei otettu montaa toistoa. Sitten vaihdettiin isompaan merkkiin, jonka sijoitin kymmeneen metriin A- ja hyppyesteen välisestä linjasta. Lähetin ensin esteiden välistä, sitten aina metrin kauempaa. Flora kiersi oikein hienosti ja tuli varmasti, ei mitään ajatusta merkille jäämisestä. Mutta haukkui mennessään melko lailla. Kaiketi sille kuitenkin pitää vaihtaa tähän eri käsky kuin agilityn kiertoon, jonka tehdessään saa haukkua paukuttaa minkä jaksaa. Ryhdyttiin siihen saman tien: lähettelin Floraa ihan läheltä kiertämään uudella käskyllä ja hiukan auttamalla, tässä ei toki mitään ongelmaa. Sitten samaa vähän pidemmältä. Loppuun tehtiin namipalkoilla vielä hämy-puuh-jättäviä, tässä taas istuminen seisomiseksi, muuten ok.

Dingo aloitti vauhtiluoksetulolla pallolle. Tuli lujaa. Leikittiin, jätettiin pallo ja otettiin eteenmeno. Ja toinen eteenmeno, koska ensimmäisellä Dingo varasti. Sitten merkin ja targetin luo. Lähetin ensin targetkäskyllä, sitten jo merkkikäskyllä, ja pysäytin käskyllä Dingon päästessä targetille. Palkkana heittonami. Tämä meni NIIN hyvin! Dingo oikeasti juoksi targetille, vaikkei matkaakaan ollut montaa metriä, ja reagoi pysähtymiskäskyyn heti ja oikein. Nämä kohteille menot ja pienenkään matkan päässä suorittamiset ovat olleet vaikeita, mutta nyt näytti jokin loksahtaneen kohdalleen. Suunta, motivaatio, korvat päässä. Jees. Sitten siirryttiin hyppynoutoon. Sivulle, heitto, hyppy- ja noutokäskyt, sitten kapula käteen ja herkkupalkka toisesta. Ei ylimääräisiä käskyjä, ei aikomustakaan kiertämisestä, kauniit hypyt molempiin suuntiin ja nouto-osio kunnossa. Korkeus oli 60, 70 ja 80 senttiä, kapula 250 grammaa. Vain kolme toistoa, koska kaikki meni aivan nappiin. Melkein heittäydyin nurtsille hetkeksi kieriskelemään tyytyväisyydestä. Loppuun seuraamista, ja niin vain sekin pelitti tänään täysin. Tehtiin siis sitä yhtä askelta eli sivulla liikkeeseen mukaan tulemista. Ensin niin, että palkkasin namilla oikeasta, koska Dingo jumitti selän taakse kärkkymään nameja vasemmasta. Tämä sai sen tietysti tulemaan liian eteen, mutta muutaman toiston jälkeen sain siirtää namit vasempaan käteen koiran pään taakse ja tuoda käden siitä kuonon eteen palkkaamaan, ja Dingo tuli mukaan kuikuilematta nameja, valuen vähän taaksepäin täydelliseen seuraamispaikkaan. Oi miten hienoa. :)