Maanantaitottiksissa oli mukana kolme pätevää nahkaa. :) Veka aloitti kisamaisilla tottisjutuilla. Seuraaminen oli, no se oli. Hitaassa pysyi nyt kyydissä ok. Tästä ja istumisesta kehuja palkaksi. Jättävät ok, luoksetuloissa vauhtipalkka kun eteentuloja on tehty paljon ja vauhti osoittanut hidastumisen merkkejä. Tasamaanoudossa myös vauhtipallo, erinomainen vauhti kumpaankiin suuntaan. Sitten eteenmeno ja maahanmeno. Rääkäisin MAAHAN, Veka kaarsi istumaan ja katseli ympärilleen palloa etsien. Toisella käskyllä maahan. Sivulle ok, kehut ja pallo. Loppuun kuuden minuutin piilopaikkamakuu, nätisti pysyi Veka. Kentällä oli taas paljon porukkaa ja välillä kuului haukuntaa niin että pidin tilannetta silmällä. Tästä jäi niin hyvä fiilis. Niitä pikkuvirheitähän on, mutta kokonaisuutena tottis toimii nyt, yksikään liike ei ole toivotaan parasta -osastoa, eikä Vekalla ole ongelmia palkattomuuden tai häiriöiden kanssa. Ihana Veka!

Floralle laadin treenin ihan ajatuksella. Ensin tehtiin lelupalkalla helppoa ja kivaa: evl:n uusien sääntöjen mukaista ruudun alkua eli tötsättömään merkkiympyrään lähetystä. Virittelin vanhan oranssin muovinaru-jälkiliinan ympyräksi, josta tuli 10 metrin liinalla kisamittaista vähän pienempi eli halkaisijaltaan reilun 3 metrin ympyrä (halkaisijaltaan 4 metrin ympyrän kehä olisi rapiat 12 metriä). Sekin oli kyllä niin iso, ettei ollut vaikea saada koiraa osumaan siihen. Keskelle vietiin yhdessä target, sitten lähettelin Floraa targetkäskyllä 5–10 metrin päästä. Ensin palkkoja targetille osumisesta, sitten ympyrässä pysäytyskäsky ja palkka. Tämä oli Floralle siis helppoa ja kivaa, joten se ei huutanut ja hermoillut ollenkaan. :) Juoksi iloisesti targetille ja pysäytyskäskyllä sekä pysähtyi että pysyi muutaman sekunnin seisomassa valppaana ja varmana. Oikein hyvä!

Sitten toiseen teemaan eli jättäviin. Mietintämyssystä löytyi sellainen harjoitus, että Flora pysyy seuraamassa, vaikka vetäisin henkeä ja sanoisin jotain, mikä ei merkitse seuraamisesta poistumista. En tietenkään liiku ja hengitä seuraamisessa normaalisti ja rennosti, joten pitää treenata se pieni jäkitys ja tarve vetää henkeä käskyä varten. Nameja käteen ja menoksi. Ensin ei henkäisy onnistunut, Flora tipahteli taas kyydistä pari kertaa. Toistin seuraamiskäskyä ilman henkäisyä, Flora pysyi seuraamassa, ja palkkasin namilla aina heti käskyn jälkeen. Sitten sain jo henkäistä liioitellustikin ennen käskyä. Seuraavaksi aloin sanoa seuraamiskäskyn tilalla KÄSKY, sehän ei tarkoita koiralle mitään. Ensin ilman ja sitten henkäisyn kanssa. Tämäkin sujui hyvin. Sitten kolme pätkää, joilla tuli muutama KÄSKY ja niiden jälkeen maa, seiso tai istu, kaikki kertaalleen. Ja kaikki oikein! Onneksi, koska tiivis syvään henkäily alkoi jo heikottaa tässä vaiheessa... mutta kannatti, Floran korvat oli saatu auki. Kehuin kovasti, Flora hippasi innoissaan ja kärtti lelua. Otettiin loppuun vielä suora pätkä seuraamista ja loppuleikkiriehumiset. Flora esitti hienoa seuraamista, ilme oli aivan erilainen kuin harjoituksen alun luimistelu.

Dingo teki perusjuttuja. Leikittiin karvalelulla, joka oli toki hieno, mutta ei enää niin hieno kuin eilen uutena ja jännittävänä... Luoksetulo lujaa ja vauhtilelupalkka. Noudossa 450 gramman kapula. Menomatkalla Dingo meni hitaasti zoomaillen muita koirakoita, mutta valitsi kuitenkin kapulan ja spurttasi takaisin, hyvä! Vielä leikkipalkka ja lelu pois. Noudon ja luoksetulon eteentulot ok. Sitten perusasentoa ja sen pitämistä eli seuraamista. Paikan haku ok. Sitten otin askelen ja palkkasin oikealla kädellä koiran kuonon eteen heti liikkeellelähdössä. Dingohan on oppinut, että astun sivulle tai koiran eteen ja se hakee uudestaan oikean paikan, niinpä se on nyt tehnyt näin myös silloin, kun pitäisi seurata mukana eteenpäin. Nyt Dingo alkoi tulla hyvin heti mukaan, kun siitä sai palkan. Loppuun puolen minuutin paikkamakuu sivuttain koiraan viiden metrin päässä ilman hihnaa, hyvin pysyi. Erittäin hyvä Dingo. :)