Keskiviikkona räntätuisku pilasi suunnitelmat. Mökötettiin kotona ja nosteltiin metskua käteeni. Flo ja Veka nostelivat hyvin, kun palkkailin ensin hampailla kiinni ottamisesta ja sitten odotin vähän lisää, jolloin kapula nousi. Dingo nosteli reippaasti heti. Tämä hyvä!

Torstai meni ihan vappuaaton piikkiin. Perjantaina patikoitiin vappupiknikille.

kaarinanpolku1.jpg

Pahoittelen kuvaa koiran takapuolesta, mutta tämä kuvaa hyvin retkitunnelmaa. Leiriydyttiin syömään ja otin kuvaa idyllisestä pikku järvestä kun...

kataja.jpg

Lauantaina ihmettelin Tampereen kansainvälistä koiranäyttelyä. Illalla alettiin jo päästä asiaan eli treenaamaan. Tein pojille janaharjoitukset ja kävin Floran kanssa tokoilemassa janojen hautuessa. Tai yritin. Ei tullut tottelevaisuudesta oikein mitään. Yritettiin merkkiä, mutta Flora tuli jatkuvasti ohi ja pysähtyi merkin oikealle puolelle, vaikka annoin pysäytyskäskyn kuinka ajoissa. Ei kelpaa. Floralle on sheipattu merkin oikea paikka, se osaa hakea sen. Otettiin lähempää niin että en käskenyt pysäytystä enkä korjannut, vaan odotin Floran hakevan merkin oikein. Ohi ja stepaten taakse oikeaan paikkaan joka kerta. Palkkasin oikeasta paikasta, mutta ei nyt ihan oikein mennyt tämäkään, jos aina tulee ensin väärin ja sitten korjauksella oikein, vaikka korjaisikin itse. Panin lopuksi merkin betoniporsaan viereen, jottei Flora pääsisi ohi. Se joko ei mennyt taakse ollenkaan, hyppäsi merkin yli tai paiskoi sen pois paikaltaan niin että pääsi ohi. Huaah! Ollos, typerä merkki. Sitten piti yrittää vielä jättäviä, mutta ei vaan millään muotoa suksi luistanut niidenkään kanssa. Se on joko seiso tai istu, molempia ei samassa treenissä tehdä, ja tänään ei istuttu kun kerran seisominen sujui. Hinkkaaminen ei (taaskaan) auttanut, joten kiitoshei.

Sitten janoille. Dingolla oli kolme pikkujanaa, kolmeen varttiin vanhentuneita. Heti janalla jemmapurkit. Dingo nuuhki aktiivisesti lähtöpaikkoja, joissa olin kävellyt, ja oli muutenkin jälkihommista kiinnostuneen oloinen. Yritin viritellä eteenpäin, ja Dingo lähtikin hyvin etenemään, ei ihan suoraan, mutta bongasi purkit hyvin. Jatketaan siis janojen työstämistä palkalla heti janalla etenemisestä.

Vekalla oli tuntiin vanhentunut kunnollisen pituinen jana. Virittelin eteenpäin, ja Veka oli sinne ryntäämässä maata ruopien. Pidätin liinasta ja tulin heti perässä koiran kiskoessa hullun lailla. Edettiin jäljelle, ja taas Veka ryysi siitä yli. Reagoi kuitenkin koiranmitan viipeellä ja kääntyi tsekkaamaan osuen kepille, jonka olin sijoitellut heti janalle. Kiskottiin sitä vähän, Veka tempoi ihan kunnolla, sitten vaihto palloon. Ajatusta on nyt saatu eteenpäin, mutta vaatii tämä vähän laittoa vielä...