Lauantaina nollatreenailtiin taas Iskelässä. Kolme kolmosluokan rataa, joista yhden sai uusia. Kaikilla radoilla Flora kulki hyvin, vauhdilla ja kuulolla, mutta jossain sitten aina hitsasi kiinni eikä nollia tullut. Ensimmäisellä radalla kepeillä taas viimeisestä välistä livahdus ja uusinnalla oikein. Putkeltakin kielto. Toisellakin radalla oli jotain... Kolmas rata oli hyppäri, jossa oli kakkosesteenä pujottelu loivaan umpikulmaan. Ensin väärältä puolelta sisään. Tämän radan uusin ja ohjasin alkuun paremmin, onnistui. Ja molemmilla kerroilla loppuun asti ilman livahdusta! Mutta en yhtään uskaltanut irrota keppien lopussa, vaan käännyin vasta koiran tullessa viimeiseen väliin, ja Flora ponkaisi suoraan hakien edestä muurin. Ns. hyppyhelvetti-kohdat kuitenkin onnistuivat, Flora tuli hyvin ohjauksiin. Kontakteilla vapautin ensimmäisellä radalla heti, kun näin tassut kontaktilla. Toisella yritin vähän auttamalla maahan asti, ja Flora jämähti. Ei tunnu siltä, että saan enää Floran pysäytyskontakteista nopeita, ja aika on juuri se, mitä meillä ei kolmosten radoilla ole. Sitäpaitsi kuten kaverin kanssa puhuttiin, Flora täyttää kesällä kuusi vuotta eikä sillä mitään pitkää kisauraa enää edessä ole. Loppujen lopuksihan vastaan tuskin tulee montaa kisarataa, joilla olisi aivan pulassa ilman loppuun asti tehtyä pysäytyskontaktia. Etutassuja maahan on kuitenkin hinkattu niin paljon, että koiran ajatus menee alas eikä se vedä vitosia loikkaamalla, ja "mene alas, kunnes kutsutaan pois" on koiralle ihan kelvollisen selvä kriteeri. Viisasta kaveria siteeraten: oma koira, oma lupa tehdä, miten haluaa! Ajatukset käännetään agikisoihin heti pk-mestiksien jälkeen, harmillisesti toukokuun kisasuma meni vallan sivu suun pk-hommien viedessä resurssit.

Sunnuntaina kävi koirahieroja. Vekasta löytyi vähän kireyttä takaa lanneselästä ja edestä lapojen alueelta. Florasta ei löytynyt mitään, elastinen kuten aina. Dingolla oli odotuksenmukaisesti selän oikea puoli rankaa pitkin kireällä sekä vähän kireyttä lavoissa ja lievää kankeutta etureisissä, etenkin vasemmassa eli lantion jäykällä puolella. Mainiota, ettei treenaaminen ole vetänyt ketään jumiin, vaan pidemmän hoitotauon jälkeenkään ei löydy kuin lievää tavallista treenikireyttä.

Maanantaina tottiksiin. Flora kävi päivällä lääkärissä hakemassa antibiootit virtsatietulehdukseen ja jäi sen takia kotiin, vaikkei lainkaan kipeän oloinen olekaan. Vekalla oli ohjelmassa tietysti kolmosen kisajuttuja. Veka teki toki särmänä kaiken, mitä pyysin, mutta vähän matalavireisemmin kuin yleensä, oli hiukan väsyneen oloinen eilisen hulinapäivän jälkeen. Siitä johtuen seuraaminenkin oli hyvin siistiä. Siinä kävely, juoksu ja hidas, josta palkka. Joka palkkauksessa kehut + sitten pallo. Liikkeestä istu virheetön. Juoksusta maahan ja luokse myös virheetön, pois lukien aina se väljä eteentulo. Otin vielä sivulle. Juoksusta seiso ja luokse sekin virheetön ja sivulle asti. Kahden kilon nouto normaalista heitosta luovutukseen ja sivulle. Tämä oli huikean hieno – pitkällehän en jaksa heittää, mutta Veka tuli laukalla tiiviisti eteen, aivan mahtavaa. Ja tässä jo ennakoi sivulle, kun perusasennot oli otettu luoksetuloissa. Eteenmenossa Veka lähti vähän mutkittelemaan palloa katseellaan etsien, mutta eteni riittävän suoraan ja meni ensimmäisellä käskyllä maahan, tästäkin siis annan arvosanan erinomainen! Loppuun piilopaikkamakuu seitsemän minuuttia, siellä pötkötteli, vaikka joku otti eteenmenon aika lähellä. Eipä olisi paljon paremmin voinut mennä treeni... loistavaa Veka. :)

Dingo teki kaikkia perusjuttuja niin kuin yhteistottiksissa aina. Dingo oli selvästi väsynyt, teki kyllä kaiken hyvin, mutta ei intoillut yhtään ylimääräistä. Ensin kaikki jättävät kerran ja pallopalkka, nämä oikein. Vauhtiluoksetulo ja hillitön myyrähyppy pallolle, suloinen. :) Vauhtinouto ok (myyrähypyllä). Sitten eteentuloja kapulan kanssa ja ilman, aika kivasti. Seuraamista taas askelin eteenpäin ja vasen käsi takaa palkkaamaan kuonon eteen. Yhtä askelta mentiin niin hyvin, että edettiin kahteen, jotka menivät myös oikein hyvin. Ihanaa, tässä on päästy nyt kunnolla alkuun ja voidaan alkaa työstää liikettä. Vähän häiriökontaktia. Loppuun hiukan nuutuneen koiran nostamiseksi paikkamakuun sijasta vauhtiluoksetulo, pallon jättö ja eteenmeno, jossa tosin Dingo ei heti löytänyt palloa. Etsi sen kuitenkin, joten tämäkin ok. Vallan mainio tottispinko tänäänkin. :)