Maanantaina alkoivat taas Tavesin maanantaitottikset. Sinne siis koko poppoo. Veka ensin. Tehtiin pikakelauksena tottis ilman esteitä. Seuraamista pitkä suora ja takaisin. Muuten oikein hieno, mutta hitaassa kävelyssä Veka tipahteli taas istumaan. Liikkeestä istuminen moitteeton, samoin juoksusta maahan ja luokse sekä juoksusta seisomaan ja luokse pois lukien eteentulojen väljyys. Nämä siis oikein hyvin. Sitten tasamaanouto 650 gramman kapulalla kisamaisena liikkeenä. Veka toi kapulan laukalla tiiviisti suoraan eteen! Siis vau! Vaikka noudon kanssa on kaikenlaista juttua nyt ollut. Upeaa Veka. :) Sitten eteenmeno, vietiin pallo yhdessä kun ei ollut mukana ylimääräistä, jonka olisi voinut viedä etukäteen. Tämä toki hienosti. Loppuun piilopaikkamakuu kaksi minuuttia. Kentällä oli melkoisesti porukkaa, Vekan lähelläkin treenailtiin ja juuri tähän väliin sattui sadekuuro. Juuri kun olin laskemassa ajan nollaan, Veka nousi istumaan, hmf. Pitääkö tätä paikkamakuutakin siis oikeasti treenata? Kokonaisuutena erinomainen treeni!

Floran kanssa aloitettiin luoksetulon pysäytyksillä. Pysäytys heti ja vapautus takapalkalle. Pidensin matkaa vähän kerrallaan, viimeiseksi 30 askelta. Sitten annoin Floran tulla kolmanneksen ja puolet matkasta ennen pysäytystä. Viimeisellä pysäytyksestä sivulle ja palkka taskusta. Tämä näyttää nyt hyvältä! Sitten vähän palkatonta treeniä eli liikkeestä seisominen, istuminen ja maahanmeno yksittäisinä kisamaisina liikkeinä kehupalkalla. Flora teki kaiken oikein ja vastasi kehuihin hyvin, mutta valmistelevaan seuraamiseen lähdöissä näkyi luimistelu palkattomuuden takia. Viimeisenä teemana kaukot. Motsku takapalkaksi ja vapautus lelulle kun olin jättänyt koiran ja kääntynyt 3, 5 ja 10 metrin päässä. Sitten kokeiltiin ihan lähietäisyydeltä maasta istumaan ja seisomaan nousuja. Ei onnistunut vielä ennen kuin muisteltiin nami kädessä, sitten sujui jo käskyllä ja käsimerkillä, mistä vapautus takapalkalle. Hyvä treeni Florallakin!

Dingon kanssa etsittiin rauhallisin reuna mahdollisimman kaukana muista koirakoista ja tehtiin kaikkia perusjuttuja. Leikittiin pingviinillä, sitten luoksetulo ja nouto vauhtipalkalla (pingviinillä). Sitten perusasentoja niin että heti Dingon tultua sivulle vapautin liikkeeseen ja palkkasin naminjahtauksella oikeasta kädestä. Nämä ihan kivasti. Samoin eteentulot kädet selän takana, tässäkin naminjahtauspalkka. Sitten aloiteltiin noudon luovutusta eteen pienellä noutokapulalla. Annoin kapulan ja autoin vetämällä namilla eteen, sitten istuminen ja palkka, taas naminjahtaus taaksepäin. Ensin kapula putoili, mutta sitten homman juju alkoi avautua Dingolle ja kapula pysyi. Sitten häiriökontaktia sivulla lähempänä muita koirakkoja, oikein hyvin! Myös sivulla kävelemisestä maahan, istumaan ja seisomaan namiavustuksella (jättäviähän ei ole näin vielä tehty). Loppuun puolen minuutin paikkamakuu kahden metrin päässä, seisoin varmuuden vuoksi liinan päällä, mutta Dingo pötkötteli oikein hienosti eikä ollut lähdössä mihinkään. Oikein hyvä treeni, hyvä Dingo! Asiaa tuli paljon, mutta vain muutama toisto per juttu, joten ei tullut liikaa.

Kotimatkalla käytiin ajamassa Vekalle menomatkalla tekemäni janaharjoitus. Jana noin 30 metriä, seurautin lähelle ja lähetin perusasennosta uudella sanalla. Olen käyttänyt käskyä JÄLKI, mutta sillähän koira etsii jäljen paitsi janalta myös milloin mistäkin kun ollaan jäljellä, joten vaihdan uuden sanan, joka tarkoittaa suoraan eteenpäin menemistä. Veka lähtikin hyvin eteen ja nappasi jäljen oikein, toki matkakin oli lyhyt ja se oli jo ilmavainun poiminutkin. Tästä noin sata metriä ja keppi.