Keskiviikkona melkein ei treenattu. Lenkin varrella muutaman kerran rivissä istumisesta kutsu yksitellen koiran nimellä ja namipalkka perusasennossa. Flo ja Veka osasivat, Dingo ei ihan vielä pystynyt pysymään, kun toinen oli saamassa namia. Iltaruokatreeninä metallikapulaa. Varasin ison läjän nameja ja päätin, että nyt nousee metsku. Dingo nosteli ensin lusikkaa ja kolisteli metallia hampaillaan reippaasti, mutta litteä esinehän on hankala poimia, joten päätin kokeilla oikealla kapulalla. Kapulasta teipit veks. Dingo alkoi heti ottaa sitä suuhunsa ja nostaa, erinomaista! Viimeiseksi muutama toisto niin että jätin naksun pois, otin kapulan koiran suusta ja annoin pienen namikasan toisella. Tämähän meni vallan sulavasti. Sitten Flo ja Veka, joille on jo saatu metalli-inhotus aikaan... Flora töni kapulaa ja laittoi kuonoaan sille suu tiukasti kiinni, mutta päätin vain naksuttaa sitkeästi siitä, kunnes jotain tapahtuu. Hetken aikaa meni hyvin tiheästi naksuttaen ja katso, yhtäkkiä Flora nappasi kapulan suuhunsa. Tästä tietyti iso kasa nameja, jättikehut ja hyvittelytauko. Sitten vielä hiukan toistoja ja kapulan nostelua käteen. Hienoa Flora. :) Vekan kanssa tiputettiin naksu hetikohta pois, koska Veka käytteli hampaitaan kapulalla heti ja alkoi helposti nostaa sitä käteen, mistä palkkailin namikasoilla tietysti vähemmin toistoin. Loistavaa Veka! 

Torstaina oli muuta menoa eikä treenattukaan mitään, iik. Perjantaina pojat maastoon ja Flora agiin. Maastoiltiin pienesti lähimetsässä, molemmille janaharjoitus ja pari esinettä. Veka ensin esineille. Vajaakokoinen ruutu, esineet takanurkissa. Tallasin sivurajat ja poikittaiset tallaukset, mikä tuntui toimivan hyvin eli kumpikaan ei jäljestellyt ruudussa. Veka loikahteli hyvin eteenpäin ja löysi esineet hyvin, ei suoraan mutta kun nenä oli oikein toiminnassa, esineen tarkennus kävi sujuvasti. Ensimmäisestä kehut, toisesta pallopalkka. Helppo harjoitus, hyvä suoritus. Dingon kanssa vietiin esineet yhdessä. Ensimmäinen nousi helposti, Dingo eteni hyvin ja tarkensi esineen kivien takaa. Toisella lähetyksellä Dingon ajatus katkesi, ja se jäi haaveilemaan. Uusintalähetyksellä Dingo lähti etenemään ja löysi esineen. Saatuaan esineestä vainun se kyllä tarkentaa sen ja tuo iloisesti käteen asti.

Janat ehtivät vanheta tällä välin vain kolme varttia. Vekaa seurautin taas lähelle jälkeä ja lähetin siitä uudella sanalla ja näyttämällä käsimerkkiä enemmän eteen eikä vain alas. No, Vekahan lähti oikein hyvällä meiningillä suoraan eteen ja hyvin nokka alhaalla. Mutta ajatus oli liikaa edessä tai jossain, koska se juoksi kaksi kertaa jäljen yli. Kutsuin takaisin enkä kolmannella lähetyksellä laskenut liinaa, vaan pidin sen tuntumalla enkä päästänyt Vekaa juoksemaan. Siitä se poimi jäljen. Koko jälki oli aika hakemista – parituntisten jälkien väliin tämä vajaa tunti ei ollut yhtään toimiva juttu. Päästiin toki loppuun noin sata metriä ja löydettiin keppi.

Dingon janalla käveltiin yhdessä ja lähetys läheltä. Mutta tuuli ja tuoksut... Piti lähettää uudestaan ihan läheltä, että Dingo sai jälkiajatuksesta kiinni ja lähti jäljestämään. Jana menee mietintämyssyyn... Päästiin hyvin jäljen loppuun viitisenkymmentä metriä ja löydettiin keppi. Oli polku ja joku muukin ihana haju, joista Dingo luopui ja valitsi itse jäljen, mikä oli erittäin hyvä juttu! Itse jälkityöskentelyhän siltä sujuu, pitää vain saada pidettyä ajatus koossa ja keskittyminen maassa. Kepit toimivat varsin hyvin, joten niitä voidaan työstää nyt lisääkin ja tehostaa ilmaisua – Dingohan on vain pysähtynyt kepille ja ottanut kontaktia. Kannustin sitä tuomaan kepin, koska se tuo asioita hyvin, ja iloittiin yhdessä kepistä.

Sitten pojat kotiin ja Floran agitreeneihin. Oli kiva virtaava ja mukavasti haasteellinen rata, jota mentiin pätkissä ja keskityttiin meille vaikeampiin juttuihin, jotka eivät sitten Minnan hyvillä ohjeilla niin vaikeita olleetkaan. Alussa tiukka käännös kakkoshypyltä, hoksasin ihan itse mennä taakse niistokutsumaan, koska tällaisissa Flora vetää muuten railakkaasti pitkäksi, vaikka kuinka vastakääntäisi. Toimi hyvin. Hypyt, kepit, putket hyvin, sitten sylkkäri hypylle ja puomin ja seinän väliseen rakoseen putkeen. Sylkkärin Minna väänsi nyt niin rautalangasta, että tajusin ja onnistuttiin, jes! Tämä on näitä kuvioita, joita liikeaivokuoreni ei vaan hahmota niin että voisin harjoitella niitä itsekseni. Putkeen vietiin juoksemalla putkea kohti, liike vei hyvin. Sitten taas juostiin monia esteitä. Seuraava ns. tilanne oli takaakiertokohta poispäinkäännöksellä, joka on ohjauksena ollut samaa sarjaa sylkkärin kanssa. Ja sekin toimi kun sen teki oikein! Tehtiin myös hyppysuorahkon päätteeksi hyppy poispäinkäännöksellä, joka sekin onnistui, jee. Kontakteilla tänään hyvällä vauhdilla alas, pysymisen kanssa sitten ei ihan niin just. :) Erinomainen treeni, Flora oli ihan toppen!