Sunnuntaina taas maastoon, Riikan kanssa jäljille ja esineille. Tehtiin Vekalle ja Dingolle janat hautumaan, Riikan koirille jälkiharjoitukset ja tallattiin esineruutu. Veka ensin esineisiin, kolme valmista esinettä takanurkissa ja keskellä. Yritin parhaani mukaan sabotoida harjoituksen, mutta en onnistunut estämään koiraa löytämästä esineitä... En siis taas muistanut, mikä esine oli missäkin. Lähetin vasemmasta etunurkasta ja keskiosasta, ja koiran tuotua kaksi esinettä luulin vasemman takanurkan olevan vielä hakematta. Lähetin siis koiran sinne uudestaan ja äkötin itse etunurkassa. Veka jatkoi kuitenkin hyvin töitä ja etsi ruudun takaosassa sinnikkäästi, kunnes löysi tiensä oikeaan takanurkkaan ja toi sieltä esineen. Hyvä Veka, oikein.

Dingolle kaksi esinettä valmiina, vasen takanurkka ja keskiesine. Vasemmasta etunurkasta lähetys meni juoksenteluksi, lähetin lennosta uudestaan Dingon tullessa takaani sopivasti, mutta se juoksenteli edelleen sinne tänne ja takaisin, joten otin koiran mukaan ja menin lähettämään lähempää. Siitä Dingo sai esineajatuksesta kiinni, eteni hyvin esineelle, paikansi sen ja toi. Keskiesine oli lähempänä ja löytyi hyvin.

Sitten janoille, jotka olivat vanhentuneet reilun tunnin. Riikan tekemä Dingon jana oli noin kymmenen metriä, käveltiin yhdessä vähän yli puolenvälin ja lähetin siitä. Dingo eteni kyllä ihan hyvin, mutta jäi jäljelle tultuaan fiilistelemään tuulen tuomia tuoksuja. Siitä se lähti sitten kuitenkin jäljestämään. Pari kertaa pysähdyin, kun nokka nousi tuuleen, mutta Dingo jatkoi siitä aina itse. Matkaa kepille oli viitisenkymmentä metriä, kepin Dingo nosti helposti. Pyysin taas tuomaan kepin, mistä kehut ja herkut.

Vekaa seurautin janalla nyt vain muutaman metrin ja lähetin niin että se ehti edetä kunnolla ennen jälkeä. Se etenikin oikein mallikkaasti, mutta juoksi taas jäljen yli. Ensi kerralla vielä kauemmas? Pysähdyin ennen jälkeä ja kutsuin Vekaa, joka tuli takaisin ja nosti jäljen. Tästä hiukan matkaa ja piikki. Kuten edelliselläkin jäljellä, Veka meni piikistä ulos ja etsiskeli jälkeä vähän aikaa, ennen kuin löysi sen. Tästä hiukan vielä ja keppi, joka oli ok.