Tokokentälle taas. Veka oli kyllä väsynyt – liikaa treeniä ja liian vähän lepopäiviä nyt. Otettiin siis pienesti muutama toisto merkkiä ja kiertoa ja niiden väliin tunnari. Merkkiä kokeiltiin ilman targetia, meni kyllä hyvin. Jokusen toiston uusin, kun Veka tuli merkin ohi. Merkin kriteeri on, että ohi ei saa tulla, muutenhan se olisi sama kuin kierto, ja haluan kuitenkin pitää nämä eri asioina. Parin toiston jälkeen Veka alkoi kyllä ihan hyvin ennakoida pallon lentävän pitkälle vasemmalle, mikä tasapainottaa kiertoon vetävää voimaa, jolloin se jäi hyvin merkille. Sitten tunnari. Lähetin kolmen metrin päästä kuudelle kapulalle, rivissä joka välissä yksi nami. Veka itse asiassa reagoi omaan heti, mutta jäi syömään nameja, palasi omalle ja toi sen. Huh, upeaa. On tässä työtä vielä, mutta taas askel eteenpäin: ensimmäinen tunnari kentällä onnistui: :) Sitten vielä muutama merkin kierto reilulta etäisyydeltä – oikein hyvin, ei mitään pysähtymisen ennakointia.

Floralla samat kuviot. Merkillä jouduttiin uusimaan useampi toisto Floran tullessa ohi. Ratkaisu oli taas antaa pysähtymiskäsky todella ajoissa. Näin sain Floran pysähtymään jopa merkin eteen, mutta sen hyväksyin tietysti. Koko merkin arvostelu on aika hämärän peitossa, kun ei ole sitä kokeissa tehnyt. Tunnari samoin kuin Vekalle. Flora viuhtoi kapuloilla ja nosti paria väärää, mutta ei lähtenyt tuomaan niitä vaan vasta omaa. Tästä kehut ja otettiin uudestaan väärien nostelun takia. Toinen kerta olikin parempi, Flora toi oman nostelematta muita. Liian levoton ja sähläävä on, mutta ei kuitenkaan sen enempää kuin kotonakaan. Merkin kierrot pitkältäkin matkalta hyvin!

Dingo teki samoja juttuja sekä kaikkia perusjuttuja. Dingo täytti tänään kaksi vuotta, mikä tuntuu vähän uskomattomalta. Vekalla oli vähän alle kaksivuotiaana TK1, kaksi- ja puolivuotiaana se kisasi agissa ja suoritti BH:n. Flora teki BH:n vähän alle kaksivuotiaana ja juuri kaksi täytettyään kävi ensimmäiset pk-kokeet. Ei se kyllä niihin ollutkaan valmis, joten tulostakaan ei tullut, mutta se osasi ja teki kaikki liikkeet kuitenkin jotenkin. Dingo on niihin verrattuna vielä todella lapsekas. Vaikka sen kanssa on tehty paljon, mitään valmista ei ole, kaikkeen tarvitaan vielä paljon apuja ja koiran keskittymiskyky on niin rajallinen, että sen on vaikea muistaa, mitä oli tekemässä, jos huomio kiinnittyy hetkeksi muualle. Tietysti sairastelu on vaikuttanut kaikkeen, samoin lauman nuorimpana eläminen vaikuttaa koiran käyttäytymiseen. Toisaalta sen kanssa ei ole sitten hosuttu eikä nytkään ole kiire mihinkään. Ja tekeehän se treeneissä samoja tehtäviä kuin "isot" koirat (koossa Dingo on tänä keväänä mennyt Florasta ohi). Onnea siis kaksivuotiaalle Dingolle!

Tänään juostiin merkille, jonka taakse oli jätetty pingviini. Pari toistoa hyvin. Muutama lyhyt luoksetulo eteen, ensin pari kertaa palkkakäsi valmiiksi, sitten kokeilin kädet sivuilla: Dingo loikahti hienosti suoraan ja tiiviisti eteen, ei istunut, mutta palkkasin tästä jo. Muutama noutokapulan luovutus eteen, kapula pysyi hyvin ja sain käsiavulla Dingon hyvin eteen samoin kuin luoksetulon eteentulossa. Muutamat jättävät. Tunnaria kokeiltiin ilman nameja, mutta Dingo nappasi vain ensimmäisen eteen osuneen kapulan. Uusinnalla nameja väliin, nyt onnistui. Merkin kierrot hitaita, muuten ok. Perusasennot oikein mukavasti ja pienesti vielä häiriökontaktia loppuun. Hyppäävä bokseri oli valtavan mielenkiintoinen, mutta käskyllä sain heti kontaktin. Hyvä treeni, saatiin kaikenlaista tehtyä.