Perjantaina jokaiselle jotakin. Dingon kanssa pienet pihatokot... vire nollassa + oman pihan vahtiminen = liisteritoko. Eivät luistaneet perusasennot sen paremmin kuin liikkeestä seisomisetkaan. Se kuitenkin onnistui, että jätin Dingon istumaan ja vapautin takapalkalle. Sehän ei varsinaisesti takapalkkaa osaa, mutta nyt näytti homman juju avautuvan, joten voidaan alkaa miettiä luoksetulon pysäreitä tällä.

Veka sai janaharjoituksen. Heräsin keskellä yötä miettimään sen janajuttua; miksi se joskus tekee niin hyvin, joskus poukkoilee ja ylittää jälkeä. Janaa pitkin saattaminenkaan ei ole tuntunut toimivan. Mutta jos koiraa seurauttaisi janaa pitkin (ensin lähelle jälkeä ja lopuksi vain lähetykseen), hakisi perusasennossa pientä jännitettä ja lähettäisi siitä käskyllä? Niinhän se tulee esineruudun ja viestinkin lähetyksiin ja lähtee vauhdilla suoraan eteenpäin. Tätä siis kokeilemaan: tein hyvään janapaikkaan puolitoista tuntia vanhan jäljen noin 30 metriin, lopussa keppi noin 50 metrin päässä. Veka seurasi hyvällä meiningillä janaa pitkin lähelle jälkeä. Odotutin pienen hetken sivulla, siitä käsimerkki maata kohti ja käsky. Veka lähti, ylitti jäljen, kääntyi ja olisi kiertänyt sille lenkillä takakautta, mutta nyt ei yhtään ollut tarkoitus löytää jäljelle vain jotenkin. Kutsuin takaisin sivullle, siirryttiin vähän sivuun puhtaaseen kohtaan ja otettiin sama lyhyemmin. Veka lähti juuri niin kuin oli tarkoitus: keskittyneesti suoraan eteenpäin ja nappasi heti jäljen oikeaan suuntaan. Nythän se oli toki jo hoksannutkin jäljen olinpaikan. Tästä kepille hyvin.

Perjantaina Floran kanssa parin viikon tauon jälkeen agitreeneihin. Viikolla Flora aloitti raivoisan karvanlähdön ja energiataso nousi tuntuvasti eli valeraskaus alkaa olla taputeltu ja jaksaa taas painaa radalla. Olikin aivan mahtavat treenit! Itsekin olin jotenkin perusteettoman hyvällä tuulella jo treeneihin mentäessä.

rata1014.jpg

Heti kakkoshypyn pakkovalssiin sössin kiellon. Pitää kääntää rintamasuuntaa ja katsettakin, ei vain huitoa kädellä. Sitten hyvin. Siitä pari estettä hyvin ja A-putkierottelussa aika monta kertaa putkeen... no, erottelua ei oikeasti vaan ole treenattu, joten ei voinut vaatiakaan. A:n kontakti hyvä! Kuutoshypyn Flo otti nätisti, vaikka olin vähän myöhässäkin. Kasille saksalainen, ysille takaakierto, kympille vastakäännös, kaikki aika sujuvasti heti oikein! Kympille yhtä hyvin ilman vastakäännöstä kohtuu kaukaa suoraan lähettämällä Anun neuvosta. Puomin kontaktilla ensimmäiset toistot VAU! Sitten alkoi näkyä pientä hiiviskelyä. Samoin keinun kanssa. Kutsuin kuitenkin koiran mukaan neljäkin tassua kontaktilla kun olin sopivassa kohdassa itse, koska olkoot. Hyviä näistä ei tule koskaan, ja mitä enemmän sitä alas asti menoa jynssätään, sitä huonompaa se on, se on niin nähty. Oikeasti hyvistä toistoista sai toki lelupalkan heti.

Hypylle 12 yritin vippausta, joka olisi varmaan myötäpäivään onnistunutkin, mutta vastapäivään Flo kääntyy huonommin, joten pyörähti väärään suuntaan, vaikka sitten hyppäsikin oikein. Kepeille linjasin ensin kaarelle, lähetin ja kipitin ohi Flon päästyä pujottelemaan. Anu neuvoi säästämään matkaa eli aikaa viemällä hypyltä suoraan kepeillä ja törkkäämällä aloitukseen. Näin onnistui yhtä hyvin. Keppien jälkeinen putki tökki, vedin Flota ohi ja pyörähdyksen kautta putkeen. Kokeiltiin sitten myös persjättöä keppien jälkeen, koska pujottelu tuntui tänään svengaavan niin hyvin ja uskoin Flon menevän loppuun asti kunhan en säädä mitään kriittisessä loppuvälissä. Persjättö siis ajoissa ja toimi oikein hyvin.

Siitä päästiin sulavasti hypylle 25 asti. Hosuin kiellon tähänkin – piti malttaa ja valssata koiran lukittua hypyn. Siitä päästiin sujuvasti loppuun asti. Erittäin hyvä treeni, loistavaa Flora! Sitä on koko ajan parempi ohjata. :) Tulee herkästi ohjauksiin, irtoaa jo kohtuullisesti, pitää rimat, pujottelee ja ottaa kontaktitkin kun vain hermo pitää. Onneksi ulkokisakausi on alkamassa.