Lauantaina avattiin maastokausi myös esineiden osalta. Sai niitä vähälumisia plänttejä kyllä vielä etsiä. Tein kaikille yhden muutaman kymmenen metrin piston leveää siksakkia kävellen. Yksi virittelyesine ennen lähetykseen menoa. Dingo oli ihan into piukassa lähdössä, mutta jäljesteli sitten pistoa ja teki lenkit vasemman ja oikean kautta takaisin. Lähetin lennosta uudestaan, nyt se eteni esineelle ja pinkoi sen kanssa takaisin. Eli Dingon teemana pistoilla eteneminen eikä jäljestäminen. Vekan kanssa kävi taas niin. Ilma oli täysin pläkkityyni ja pistoilla sen verran väliä, ettei olisi pitänyt, mutta... Veka ei meinannut pysyä pöksyissään innosta ja singahti hienosti pistolle. Puolivälissä se koukkasi pistolta pois ja lähti mahdollisesti telepatian voimalla Dingon esineen paikalle, joka nyt siis oli tyhjä. Toisaalta omaa laiskuutta olla viemättä joka välissä esineitä erikseen, toisaalta koiran ei pitäisi lähteä pistolta pois huuhailemaan tyhjälle maaperälle, joten menee molempien piikkiin. Veka tuli hetken päästä pois, kutsuin ja lähetin lennosta uudestaan: nyt Veka eteni nätisti pistoa pitkin esineelle ja toi sen. Eli Vekan teemana edelleen suoraan eteneminen kuten tähänkin asti. Florakin sai hakea yhden, sehän nyt osaa ja toi esineen pikana.

Sunnuntaina sitten tokoilemaan Sannan kanssa, jolle kiitos taas treenivinkeistä. Flora aloitti seuraamisella. Tämä on sillä kuitenkin hyvä vahva liike, jossa ääntelyongelma on pienimmillään, ja äärimmäisen yksinkertainen suorittaa, joten siitä saa aina palkattua. Pari pätkää kehupalkalla, sitten motskupalkka. Sen jälkeen Flora oli hyvällä fiiliksellä tekemään ruutua. Käskin sen taas hetkeksi maahan aina kun se alkoi metelöidä. Ja kas, se lähtikin hiljaa ruutuun! Pysähtyi targetille hyvin, meni maahan hyvin, tuli seuraamaankin jo aika hyvin. Hyvä ruutu, hyvä Flora. Katseltiin sivuaskelia vasemmalle, kannattaa aloittaa namin avulla, että koira tajuaa väistää alta pois. Loppuun tunnari. Flora haisteli kovalla tohinalla ja toi väärän. Käskin hakea oman tämän kelvottoman kapulan tilalle, onnistui. Tehtiin uusi tunnari, nyt tuli oma. Floralla hyvä treeni! Mielentila pysyi hyvänä ja tuntui, että sain ääntä pois kun tehtiin ajatuksella tämä ongelma huomioiden.

Vekan pääteemana oli ruutu. Ruutu löytyi pitkältä matkalta. Veka pysähtyikin hyvin ruutuun. Pallon ollessa apparilla se keskittyi taas liikaa näihin ja jäi ruudun eteen. Kokeiltiin ihan läheltä panna pallo ruudun taakse, ja koiran piti silti pysähtyä targetille tai appari esti pallolle pääsyn. Pallon näkyessä Vekan aivot yleensä jäätyvät, mutta se reagoi kuin reagoikin käskyyn, hyvä! Siis kahdella kerralla kolmesta. Sitten pohdittiin stoppeja. Kokeiltiin tehdä Vekalle tosi voimakkaalla iskumaisella käsiliikkeellä + pallonheitolla, ja se tekikin lyhyeltä matkalta tosi teräviä stoppeja. Mutta alkoi sitten hiipiä kuitenkin, varmaan odotti stoppia kun niitä oli tehty jo useampi. Tällä kuitenkin päästään varmaan eteenpäin! Loppuun piti tehdä tunnari kokonaisena liikkuroituna liikkeenä, mutta liian iso pala haukattiin siinä; Veka meni jumiin ja toi vain vääriä. Tunnaria lukuun ottamatta Veka on niin hyvä treenattava.

Dingo aloitti parilla noudolla. Hyvin tuli 450 gramman kapula, näistä pingviinipalkka. Sitten juostiin muutama kerta ruutuun ja pari kertaa merkille nameille, hyvä vauhti ja suoraan kohteelle kun on mässyjä panoksena. Dingollekin kokeiltiin stoppeja kuten Vekalle, ja samoin kuin Veka se pysähtyi ensin tosi terävästi ja alkoi sitten miettiä pysähtymistä ja tulla hitaasti. Palkkana kaverin vinkuva tennari, joka oli siis maailman hienoin juttu. Katsottiin perusasentoa. Vasenta kättä yritän häivyttää, mutta oikeasta palkkaaminen alkaa tietysti vetää koiraa eteen, hienoisesti mutta havaittavasti. Perusasento tyhjin käsin ja palkkaaminen vasemmalla kädellä taskusta toimi kuitenkin vallan hyvin eli siirrytään jo tähän tapaan. Välillä pitää muistuttaa itselleen, ettei Dingo ole enää vauvakoila, jolla on oltava namit nokan edessä koko ajan... Dingolle tunnari helpommin eli ilman liikkurointia ja vein kapulat itse. Vähän töykki vääriä, mutta otti ja toi hyvin oman. Ja asenne kohdallaan! Sen sijaan kontakti Riemu-häiriöllä oli ylivoimainen. Loppuun paikkamakuu kaverin vieressä, hyvin pysyi ja nousi vain hämmentyneenä kaverin lähtiessä. Taitava tokopinko tänään. :)

Lopuksi toin Flon ja Vekan kertaamaan vielä tunnarin helpompana. Floralle tein viemällä itse kapulat. Näpsi vääriä, mutta toi oman. Vekalle yritin alkeisharjoitusta eli kapuloiden vieressä nameja oman haistamisesta ja oman siirtelyä, mutta liian vaikeaa oli, Veka maisteli vääriä nenä kiinni koko hommaan tympääntyneenä. Pystyi kuitenkin ottamaan oman ja sai pallon.