Koulun kenttä oli sula ja riittävän kuiva. Sinne siis koko poppoo. Veka eka. Seuraamisella aloitettiin: palkat kävelystä, juoksusta ja hitaasta. Heitin pallon vasemmasta kädestä etuviistoon. Oli sellaista Vekan ihanaa perusseuraamista. :) Sitten merkin kiertoon. Sininen matala merkkilätyskä. Viime treenin karkuunjuoksenteluni oli ilmeisen tehokasta, koska Veka kiersi hyvin ja juoksi kohti yhtään himmailematta, jes! Pallopalkkaa. Viimeisellä kokeilin yhtäkkiä pysäyttää, sekin toimi ihan ok. Hyvä Veka. Kolmantena teemana targetille lähetys ja pysärikäsky siihen. Tämä tosi hyvin. Sitten pysäri ennen targetia, ei ihan niin hyvin, mutta meni kyllä. Veka oli tosi hyvässä vireessä ja pätevänä, niin hyvä fiilis treenata. :)

Florakin aloitti samoin seuraamisella. Hyvät pätkät ja motskupalkat. Sitten jättävät. Seisominen onnistui ja maahanmeno tietysti aina, mutta siinä välissä istuminen seisomisen jälkeen ei. Pari kertaa uusiksi ja kehut kun onnistui. Sitten merkin kiertoon. Flora ei muistanut kiertoa vaan jäi merkille. Kerrattiin namin avulla läheltä. Mutta merkin kanssa oli (kuten on ollutkin) iso huuteluongelma. Tähän on oikeasti todella vaikea vetää rajaa, koska nollatoleranssi ei vain ole mahdollinen – koirasta kuuluu lähes joka askelella ja uloshengityksellä jonkinlainen vonkuvolina näissä tehtävissä, jotka sitä jostain syystä hermostuttavat, enkä ole varma, kuinka tietoista se on. Se pieni lähtö-ölähdys on ja pysyy, muuten ei voida treenata mitään. Mutta möykkääminen koko matkan merkille ei käy. Käskin Floran maahan aina metelin yltyessä, kävelin pienen lenkin ja otin maasta seuraamaan. Tässä sillä ei ole ongelmaa tehdä hiljaa. Ja otettiin uudestaan. Uusiminen ja asian hierominen hermostuttavat Floraa myös, mutta niin vain sieltä löytyi muutama hiljainen hyvällä matkalla kiertäminen, joista sai lelupalkan!

En halunnut heti siirtyä toiseen juoksutustehtävään, joten tehtiin väliin namipalkalla askelsiirtymiä ja paikallaan käännöksiä. Niitä ei ole ikinä edes treenattu, mutta Floralla on sellainen iilimatoperusasento, että se pysyi aivan ongelmitta mukana. Sitten sinne targetille. Tämä jostain syystä ei aiheuta sellaista huutelua kuin merkki. Flora siis kipitteli hyvin targetille ja pysähteli sinne.

Dingo oli hommissa paljon paremmin kuin on ollut ulkokentillä. :) Ei vahtinut ympäristöä, nuuhkinut joka tikkua ja risua tai fiilistellyt nokka tuulessa. Ensin yksi vauhtiluoksetulo ja pingviinillä leikkimistä. Dingo haukkasi hyvin kiinni kädessä olevaan leluun, oikein hyvä. Sitten vaihdettiin tipu palloon ja noutokapulaan. Kolme hyvää toistoa vauhtipallopalkalla, erittäin hyvä! Sitten seisomaan pysähtymistä niin että kävelin takaperin ja nostin pysärikäskyllä kädet kämmen ulospäin eteen, Dingo pysähtyi, jatkoin kävelemistä vähän matkaa, kutsuin rauhallisesti ja palkkasin kädestä. Paimennusta varten pitäisi se pysäri saada kuntoon, ja näin ainakin toimi hyvin. Erinomainen treeni pinkolaisen kanssa!

img_0821.jpg