Sunnuntaiaamuna hallille. Veka ontui taas ja jäi kotiin varailemaan fyssariaikaa. Dingo aloitti leikkimällä, kokeiltiin taas kahden lelun leikkiä motskuilla. Sehän lähtee oikein iloisesti motskun perään, mutta ei pudota yhtä saadakseen toisen. Jahtaa vallan hyvin, vaikkei kiskokaan. Onko pakko, jos ei haluu? Ei ole. Ei tarvitse repiä ja raastaa leluja, saa vain pinkoa perään ja napata kiinni. :)

Sitten luoksetuloja, ruutua, merkkiä, hyppytekniikkaa, noutoa ja jättävien asentoja. Tulipa sarjatulella tehtäviä toisellle kun piti mahduttaa kolme koiraa tuntiin ja saada kaikkea tehtyä. Tule jo, ulkotreenikausi! Ei enää millään jaksaisi tätä. Toistoja tehtiin kuitenkin niin vähän ettei koira väsynyt. Luoksetuloja kaksi: jätin Dingon maahan luoksetulomerkille, kutsuin ja vauhtipalkkasin pingviinillä.

Ruutuun target, jolle Hanne pisti salaa nameja kun Dingo oli matkalla ruudusta pois. Ensin se meni ruutuun banaanina Hannea kohti, mutta meni kuitenkin ruutuun, meni laukalla ja suoristui toistoilla, oikein hyvä! Muutama toisto. Myös merkkiä tehtiin targetilla + namilla merkin takana. Dingo meni selvästi paremmin merkillekin. Jos irtoamiseen tarvitaan herkkuja, niin niitä sitten kehiin.

Pari noutoa. Ensin ei onnistunut yhtään, koska heitin ihan väliaidan viereen ja Dingo meni ihastelemaan aidanraosta viereisen kentään bc:n treenailuja. Heitin sitten toiseen suuntaan, otin kapulan käteen asti ja vaihdoin namiin. Ensimmäinen hyvin, toinen ravilla. Eli tämä on lelupalkalla parempi, iloisempi ja vauhdikkaampi.

Hyppytekniikassa pari perussarjaa tosi kivasti. Nouseva okseri 35/45, 45/55, 50/60 ja 35/45 senttiä. Erittäin hyvät hypyt! Dingo ei yhtään epäröinyt edes korkeinta rimaa nokan edessä. Lopuksi muutama istuminen, maahanmeno ja seisominen naminheittopalkoin, osaako se muuallakin kuin kotona? Osasi, tosin istuminen meni taas maahan ja piti kerrata. Mutta tärkein eli seisominen oli hanskassa. Erittäin hyvä treeni, taitava tokopinko! :)

Flora tuli halliin kireänä kuin viulunkieli. Syöttelin vähän nameja maassa, mutta koira tärisi ja vinkui. Jos olisin lähettänyt sen ruutuun, olisi ääntä lähtenyt enemmän kuin laki sallii. Aloitettiin luoksetulolla, jossa huutelua ei yleensä juurikaan ole ollut. Nyt tuli liikkeellelähdöissä ja sivulletuloissa älähdyksiä. Tämäkään ei ole hyvä aloitus, vaan halliin tullessa Floralla on hermo niin kireällä, että pitäisi tehdä jotain ihan vielä seesteisempää eikä nopeita liikkeitä. Eikä namipalkka hiljennä Floraa yhtään verrattuna lelupalkkaan. Tehtiin siis luoksetuloa paloissa, namipalkkoja kaikista vaiheista ja viimeisenä läpijuoksu, sivulle, kehut ja lelupalkka. Hyvä vauhti, hyvät sivulletulot, stoppi ensin pitkäksi, toisella hieno, maahanmeno samoin.

Ruutuun target. Lähettelin lennosta, koska sivulta lähtiessä kuuluu aina se kiljaisu. Nyt vain pieni älähdys. Tosi hyvin ruutuun, hyvä stoppi, hyvä stoppi ja maahan, hyvin maassa kun tein loppukävelyn ja palkkasin viereen tulosta. Lelupalkka siis joka vaiheesta. Ruutu alkaa näyttää tosi hyvältä!

Loppuun seuraamisesta istu, maahan ja seiso uudella käskyllä, lelupalkka joka asennosta. Onnistui, wohoo! Mahtavaa. Ja seuraamisessa hyvä asenne. Jee, tänään hyvä toko-Flora! :)

Illemmalla lisää. Lenkin jälkeen puolen minuutin ryhmäpaikkaistuminen. Kaikki istuivat, Dingo nousi kun kutsuin Vekan ensin, muuten hyvin. Myöhemmin Dingolla oli tyyl-säää. Rupesin sheippaamaan koirille samppanjavispilän nostamista. Kiva kevyt metalliesine. Vaikea tosin nostaa kun siinähän ei ole maavaraa ollenkaan. Pitää kokeilla jollain muulla. Dingo oppi kylläkin nostamaan vispiläpäästä ja sain esineen ihan käteen asti. Veka koski esinettä hampaillaan, Flora työnsi sitä kuonollaan. Siinä sen session tulos.

Iltaruokatreeninä kakee ja tunnarii. Dingolle ensin perusasentoja. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että se tulee sivulle käskyllä kun vasen käsi on jalkaa vasten painettuna aika tarkkaan siinä kohtaa, mistä antaisin palkan oikeaan paikkaan, jos palkka olisi vasemmassa. Palkkaan kuitenkin oikealla. Otettiin taas mattoa ympäri askelia eteenpäin ja käännöksiä vasemmalle, sitten kierros toiseen suuntaan ja käännökset oikealle. Paikka ja kontakti pysyvät aika täydellisinä. Vasen käsi on nyt kuitenkin toistaiseksi jumissa, koska Dingo lähtee muuten tavoittelemaan sitä. Tuosta päästään kuitenkin treenillä yli. Eli en edes yritä enää opettaa perusasentoa ja seuraamista sheippaamalla enkä imuttamalla, koska en vaan osaa. Perusasennon pitämisellä siis tästä eteenpäin hyvillä mielin.

Kaukoissa Flora ja Dingo menivät sekä maa-seiso-maa että istu-seiso-istu käskyllä ja käsimerkillä. Olin siis vielä lattialla koiran edessä kun istu-maa mennään vielä ohjaamalla. Veka yritti kaukoilla kippo etujalkojen edessä mutta ei, sekä maa-seisossa että seiso-maassa se suorastaan juoksi eteenpäin. Palkkakippo taakse, ihan sama. Hain irtonaisen lattialistan ja panin sen esteeksi. Pari kertaa piti hylätä vaihto Vekan astuessa listan päälle, mutta pääasiassa hyvin. Seiso-istu meni ok, mutta istu-seisossa Veka painui maahan. Maasta kyllä seisomaan nousee hyvin eikä yritä istumista.

Tunnari Dingolla täydellinen, Floralla vähän sählinkiä mutta oman toi. Veka toi ihan kypsänä tuplakäskyllä oman, tunnarissa on ollut ongelmia ja se näkyy koiran ilmeessä kyllä hyvin.