Vekasta ei uudella fyssarikäynnillä löytynyt mitään. Pienenpientä kireyttä selässä, mutta koira lötkötti käsittelyssä ihan rentona. Tultiin siihen tulokseen, että keski-ikäinen koira, hiukan kulumaa selässä ja ei aina ihan optimaalinen liike rasituksessa voivat silloin tällöin yhdessä aiheuttaa pientä jäykkyyttä eikä hoitoon tarvitse laukata joka kerta, vaan pitää pari päivää kevennetyllä ohjelmalla. Pallopalkkauksia pitää pohtia, ettei liike niissä olisi sitä äkkikäännösryntäilyä.

Kotitreenissä tänään perussettiä: Dingolle perusasennot ja eteentulot, kaikille kaukot ja tunnari, loppuun ryhmäpaikkaseisominen. Dingon perusjutut menivät oikein hyvin. :)

Flora kaukoili takapalkalla maa-seiso-maata ja istu-seiso-istua takapalkalla parin vaihtoa kerrallaan. Seisoin edessä askelen päässä ja kehuin rauhallisesti palkattomista vaihdoista. Täplis teki oikeat vaihdot varsin reippaasti, vähän liiankin, eli hippasteli taas vähän sinne ja tänne. Tunnarissa Flora sähläsi ja toi väärän. Uudella käskyllä toi oikean, tästä kehut. Tein uuden tunnarin – nyt sähläsi yhtä lailla, mutta tuli oikea, joten palkkasin.

Veka kaukoili takapalkalla parin askelen etäisyydellä muutaman vaihdon sarjoja. Teki reippaasti ja oikeat vaihdot, mutta ihan siinä kintaalla, tuleeko eteenpäin... ei ole rehellisesti paikallaan, vaan keikkuu etukenossa. Vielä enemmän pitäisi saada ajatusta taaksepäin. Kokeillaan pallolla, kun on vähän valmiimpia vaihtoja. Tunnariin Vekalle otettiin kovemmat panokset eli pallo. Veka meni aivan depressiossa kapuloille, mutta haisteli niitä, reagoi oikeaan ja toi sen! Jes! Pallobileet!

Dingon kaukot menivät niin poskelleen, että nauratti. Yritin helpointa maa-seiso-maata jo seisten. Dingo ei ollut yhtään paikallaan vaan tarjosi kaikkia mahdollisia vaihtoja kummallakin tekniikalla, koska palkka ei tullut suoraan kädestä vaan pienellä viipeellä. Heittelin nameja, koska Dingo vain ryösti takapalkan. Ja tuli seiso-maassa eteenpäin. Ja meni seiso-istussa taaksepäin. Siis: nauratti koko homma. :) Istu-maa-istu tehtiin tietysti vielä helpoimman kautta, myös istu-seiso-istu, koska se ei vielä mitenkään onnistu seisten. Tunnarissa Dingo oli ihan ässä kuten aina!

Ryhmäpaikkaseisomisen seisomisosuus meni hyvin kunhan Dingon ja Floran pyllyt saatiin lattiasta ylös. Annoin jokaiselle namin 5–10 sekunnin välein muutaman kerran. Kutsuin Floran ensin, palautin pojat paikoilleen, sitten Dingo ihan melkein pysyi kun kutsuin Vekan.