Loppuviikko menikin ympäripyöreiden työkiireiden ja räntäsateen merkeissä eli ei päästy maastoon sen paremmin kuin kentällekään eikä perjantaina ehditty edes Floran agiin, harmillista. Perjantaina kuitenkin iltaruokatreeninä kaukoja. Veka teki IMSISM nyt niin että ensin palkka ensimmäisestä vaihdosta, sitten toisesta ja niin edelleen, eli viimeisenä tehtiin koko kuuden sarja putkeen. Tämä tuntui toimivan, koira oli kuulolla ja teki kunnolla. Mutta tulihan se vähän eteen... seisomisissa ottaa askelen eteenpäin.

Floran ja Dingon kanssa vaihtoja koiran edessä seisten, että saataisiin kaikki toimimaan käskyllä ja käsimerkillä. Floran istu-maa ei vielä ole läheskään siinä vaiheessa, mutta muut vaihdot toimivat jo kivasti. Dingo häsäsi vähän joka suuntaan heti kun oli sekunninkin tauko, joten sen kanssa annoin sitten asennossa pysymisestä kehun ja namin sekunnin ja kahden ja kolmen jälkeen, sillähän pikkutrikin levottomat tassut alkoivat pysyä aloillaan.

Lauantaiaamuna naksuttelin metallilusikan nostamista. Veka käytteli hampaitaan esineellä ja sai naksuja siitä, Dingo nosteli esinettä hyvin (joo, onhan se paljon sujuvampaa kun asia ei ole valmiiksi koiralle mikään möykky, kuten metsku isoilleni on, vaan uusi neutraali asia). Floran kanssa ei päästy eteenpäin, se työnsi lusikkaa kuonollaan lattiaa pitkin suu tiukasti kiinni, kunnes luovutti kun mistään ei tullut palkkaa. En enää naksuttanut tästä, koska tein niin jo viime kerralla ja muuta ei ole tulossa sitä kautta. Pidin esinettä kädessä, mutta Flora jatkoi sen tönimistä, työntämistä ja painamista kuonollaan. Hommasta ei tullut mitään, joten avasin koiran suun, panin esineen ja kehuin pitämisestä. Flora piti sitä kyllä oikein nätisti tuijottaen nameja ja valuttaen kuolaa lattialle...

Iltasella sitten pienet paikallaolot, puoli minuuttia kutakin lajia eli maassa, istumassa ja seisomassa. Paikallaolo-osuushan näissä kyllä sujuu eikä eväkään värähdä kellään kun pönötän koirien etutassuja katsellen ja lasken seinäkellon tikityksestä aikaa. Haastava osio on saada koirat yksi kerrallaan paikalleen ja sieltä yksi kerrallaan pois kun on namipalkkoja pelissä ja tilaa sen olkkarin maton verran... eli harjoitukset jatkuvat, koska tämä ei ole pelkkä temppu, vaan oikeasti haluan saada tämän sujumaan eli korvat päähän.

Toinen setti iltatreeniä vielä, kauko kaukosia. Vekalle ISIMSM, palkat ensin kolmesta ja kolmesta vaihdosta, sitten koko sarjasta. Tuli taas saman verran eteen seisomisissa eli otti ne askelella eteenpäin. Hmh. Mietintää tähän. Floralla vähän korvattomuutta ilmassa (kovasti keittiössä oleva iltaruoka mielessä) ja seisomiset hukassa. Istumiset ok, maahanmenot seisomasta ok, istumasta vielä siis kesken. Dingolla myös hiukan korvat hukassa ja namien kärkyntä mielessä, vaihtoihin sinänsä olin tyytyväinen. Konteksti vaan vielä kasaan.