Tokoilemassa taas. Tai Vekalla lipsahti tottiksen puolelle, kokeiltiin ensimmäistä kertaa sitä kahden kilon kapulaa. Kokeilin ensin pari kertaa ilman koiraa ja sain sen lentämään yhdeksän metriä. Sitten koira sivulla, heitto, NOUDA, koiran tullessa vauhtipallopalkka. Ensimmäisellä toistolla juoksin karkuun, toisella pakitin, että tuli vähän lisää palautusmatkaa ja vauhtia. Veka suoriutui tästä erinomaisesti! Noukki kapulan miettimättä ja tuli reippaasti laukalla. Loistavaa Veka. :) Meidän noutohistoriallamme tämä ei ollut mikään itsestäänselvyys. Toisena teemana oli eilen testattu päin pläsiä -käsiapupysähdys. Matkaa noin kymmenen metriä ja pysäri puoliväliin. Aivan huikeat seinäänpysähdykset! Ja tuli kunnon vauhdilla. Joka toinen toisto läpi, koska Veka alkaa näissä ennakoida todella hanakasti, nyt pysyi ajatus kohdallaan. Viimeiseksi tehtiin pari pätkää seuraamista, jota yritin nauhoittaa, mutta näistä vehkeistähän on vuoronperään akku ja muistikortti loppu, joten näkemättä jäävät aivan mahtavan hienot seurailumme. Vekalla kannattaa seuraaminen teettää aina viimeisenä niin ei puske päälle. Veka oli ihan ykkösparas tänään!

Dingo aloitti noudolla + pingviinillä. Kaksi hyvää toistoa. Sitten samaa pläsipysäriä kuin Vekalle. Ei pelittänyt. Dingo meni saalisjumiin, tuijotti palloa pää alhaalla ja hiiviskeli pysähdykseen. Ei hiipinyt kuin pari askelta, mutta se ei ole yhtään sitä, mitä haetaan. Kun ei tullut palkkaa vaan uusinta, Dingo ei halunnut lähteä liikkeelle ja hiipi koko matkan. Paikattiin yhdellä pitkällä suoralla luoksetulolla hippulat vinkuen ja pantiin tämä mietintämyssyyn... Sitten perusasentoja. Ei ihan nappiin vielä mene ihan ilman vasenta kättä sivulle tulo muualta kuin takaa, mutta askelissa eteenpäin on virheetön. Viimeisenä juttuna merkin kierto, nyt läheltä ja namilla auttaen. Kovin oli Dingo jäämässä merkille, harjoitukset jatkuvat.

Toisin kuin Vekalle, Floralle nimenomaan sopii tehdä seuraaminen alkuun. Tehtiin pitkähkö kaavio, jossa oli kaikkea juoksukäännöksistä peruutusaskeliin. Kokonaisuutena hyvä, mutta paikoin suorilla pätkillä koira irtosi ja tiputti kontaktia, mistä tuplakäsky. Kehut + motskupalkka. Florakin sai tehdä pysäriä kuten pojat. Onnistui aivan täydellisesti! Kolmannella toistolla tuli selvästi hitaammin, joten otettiin pari läpi ja pari pysähdyksellä. Tämä toimi kuin häkä. Sitten suuntia, joita on tehty tähän asti kotona olkkaritreeninä targeteilla. Seurautin koiran merkille ja pysäytin seisomaan siihen, mistä lähetys oikealle tai vasemmalla – eli kuten uusien sääntöjen voittajaluokan ohjattu nouto. Faktahan on, että liikkeitä ei Floralle eikä Vekalle saada pakettiin kesäksi, koska ei ole mitään järkeä rutistaa niitä koestressissä kasaan. Uusilla säännöillähän voittajan liikkeet ovat pikemminkin helpompia, vaikka arvostelu kiristyneekin reippaasti. Niitä suuntia siis: näytin Floralle, että targetit menivät kolme metriä suoraan merkin kummallekin puolelle, mutta Flora ponkaisi merkiltä heti johonkin kymmenen metrin päähän eikä mitenkään löytänyt mitään pikku targeteja epätasaiselta maapohjalta alkavassa iltahämärässä. Otin ne pois ja panin tilalle lelut viisi metriä sivulle. Nyt Flora pinkaisi oikeisiin suuntiin ja löysi kohteet, haettiin molemmat kahdesti. Oikein hyvä Flora! Tänään hyvässä vireessä. :)