Lauantaina tokoiltiin. Dingo leikki ensin pingviinillä. Sitten merkille, takana target + namit. Hyvin meni, ihan kunnon matkaltakin. Sitten tutkailtiin pysähtymistä uudella tavalla eli koira käveli vierellä ja kierähdin sen eteen pysäyttämään ja antamaan namin käskyllä (Mujusen tokokirjan ohje). Tämä tietysti hyvin, ei jätä juurikaan mokailemisen varaa. Perusasentoja tehtiin myös: otin ihan reilusti ohjaamalla nami kädessä koiran oikein sivulle, siitä aina askel eteenpäin, kehu ja namin anto taskusta. Vasemman käden pidin taskulla sen ulkopuolella. Dingo tuli koko ajan aivan oikein, hienoa. :) Eteentuloissa nostin kädet nyrkkiin vyötärölle ja pakittelin niin, koska kädet selän takana paikka jäi vinoon. Viimeisellä toistolla lyhyeltä matkalta eteen.

et.jpg

Vekan kanssa vietiin target merkin taakse. Hihkaisin palkkasanan heti kun koiran etujalat olivat targetilla ja nakkasin pallon pitkälle vasemmalle (eli koiran tulosuuntaan), jotta saisin sen ajatuksen pois merkin kiertämisestä, kun käsky ei ollut se. Hyvin toimi tämä, Veka kirmaili reippaasti targetille eikä päässyt kiertämään. Seisomaan pysähtymistä vahvistettiin kävelystä samoin kuin Dingolle. Lopuksi jättävät. Liikkeestä istuminen moitteeton, kehut ja pallot koko liikkeestä. Juoksusta maahan ok, luoksetulon loppuun pieni käsiapu, jolla hyvin eteen. Kehut ja pallo. Juoksusta seisominen ei sitten jotenkin pelittänyt nyt yhtään, edellinen harjoitus hämmensi? Tuntuu myös, etten vielä saa uutta käskyä kuulostamaan aina samalta. Kerrattiin siis kävelystä muutaman kerran ja sitten juoksustakin onnistui.

Florakin teki merkkiä targetille. Ja hyvin tekikin, kipitti targetille huutamatta ja hermoilematta! Oikein hyvä. Otettiin pysähtymisiä mukaan, sekin hyvin. :) Pysähtymisharjoitusta kävelystä samoin kuin pojille. Sitten takaisin merkille ja suuntia. Ohjasin Floran merkille ja käskin seistä siinä. Sitten heitin kaksi samanlaista motskua takaviistoon noin viiden metrin päähän. Molemmat puolet haettiin kahdesti. Heitin palkkaamisen ja merkille paluun jälkeen lelun aina takaisin, ja sitten haettiin toinen puoli – heitin siis lelun oikealle mutta haettiin vasen, ja toisinpäin. Flora lähti epäröimättä oikeaan suuntaan ja löysi hyvin kohteet. Loistavaa Flora! Näppärä tyttö. :)

merkki.jpg