Aamulenkin jälkeen tunnari pihassa. Dingolle kuusi kapulaa rinkiin, virheetön suoritus. Hyvä Dingo. Floralle sama, mutta se kohelsi ihan urakalla. Kutsuin pois kun yhden väärän tuotuaan se sinkoili ja viskeli kaikkia kapuloita. Läjäsin väärät ja jemmasin oman lehtien ja kuivan ruohon alle. Flora toi aivot narikassa taas väärän, käskin takaisin töihin. Nyt alkoi nokka toimia sen verran, että jemma löytyi ja tuli oma. Tästä kehut ja tein uuden samanlaisen. Nyt Flora hoksasi juonen, haisteli oman esiin ja sai herkkuja. Veka yritin samaa kasa + jemma -systeemiä, mutta sain kaksi väärää ja tein uuden piilotuksen pelkällä omalla ilman kasaa. Nyt hyvin, Veka haisteli ahkerasti ja palkaksi leikittiin tunnarikapulalla.

Illalla taas kentälle siitä ilosta, että nyt sinne pääsee. Dingo leikki pingviinillä ja teki pari luoksetuloa pallopalkalla. Sitten hypylle. Mukana oli oma hyppyeste, jonka viritin 50 senttiin. Se näytti naurettavan matalalta kun esteen leveys on puolitoista metriä, toisin kuin metrin leveällä tokoesteellä. En tiedä, tekeekö vaakalaudoitus vielä optisen harhan korkeammasta esteestä. Nyt en kuitenkaan korottanut tätä uutta hyppyä vielä. Ensin kaksi kertaa kutsuhyppy ja pallopalkka. Hyvät hypyt. Sitten kaksi kertaa hyppynouto motskulla. Oikein hienot hyppynoutoset! Yritin palkata pallolla, mutta Dingolle tuli ongelma kun ei pallo mahtunut motskun lisäksi suuhun... leikittiin siis palkkana sillä motskulla. Sitten muutamat pysähdykset kierähdystekniikalla, perusasentoja eteenpäin askelin ja eteentuloja taaksepäin askelin. Hyvä treeni, hyvä Dingo Dingolainen!

Flora aloitti jättävillä. Maahan, seiso ja istu kaikki oikein, palkka joka asennosta. Sitten kolme putkeen, seiso-istu-maahan, joista seisominen istumiseksi ja uusinnalla oikein. Tästä emme tule kyllä ikinä pääsemään eroon. Palkkasin lopussa kuitenkin, koska pointtina oli tehdä koko liike eikä sen lopussa voi koiralle enää kertoa, että palkka jää saamatta, koska alussa teit sen virheen. Siitä esteelle. Hyppynouto metskulla hyvin, koska kiersin kapulaan yhden kerroksen ohutta teippiä, paitsi HAUHAUHAU kapulalle asti. Ensin vauhtipalkka, sitten luovutukseen asti. Sitten pari palautusta, ensin jätin kapulan koiran viereen, sitten koiran istumaan kapula suussa. Viimeisellä se oli hiljaa. Tuli siis kaikki toistot hyvällä asenteella lujaa ja hyvin sivulle! Loppuun vielä muutama pysähtyminen kierähdystekniikalla.

Vekan kanssa hyppynoudettiin metskua. Kiitos teipin ei ottamisessa ja tuomisessa mitään ongelmaa ollut. Vauhtipalkkasin, koska en tiedä, mitä tehdä nyt luovutusten kanssa. Ottaako pk-kauden loppuun asti tokonoudoissa pelkkää vauhtipalkkaa ja pk-noutoja luovutuksella eteen vai alkaako hieroa koiralle erottelua käskyihin, joista toisella tuodaan eteen ja toisella sivulle? Tällä hetkellä en usko sen kuuntelevan ollenkaan, minkä sanan koiran kapulalle mennessä hihkaisen, ja luovutuksissa on painetta vanhojen virheiden takia muutenkin. Kun pk-koe (mahdollisesti kaksikin) on tiedossa jo alkukesälle, en haluaisi enää yhtään enempää hommaa luovutuksiin. Monta kuukautta on kuitenkin pitkä aika jättää tokonoudot pelkälle vauhtipalkalle, kun koira nyt jo juoksee ilman palloakin sinne, minne sitä odottaa. Kiperä tilanne.

Sitten ohjattua eli ensimmäistä kertaa suuntia muualla kuin kotona. Näytin ensin Vekalle, että vein kaksi samanlaista palloa viiteen metriin merkin molemmille puolille. Sijoittelin koiran merkille ja yritin lähettää oikealle. Veka ei irronnut merkiltä ollenkaan, pyöri vain sen ympärillä. Pallolle päästiin vasta kun etenin lähemmäs ja patistelin aina vain uudestaan menemään. Ja ihan sama homma vasemman kanssa. Vaihdoin tilalle isomman keltaisen pallon, jonka heitin takaviistoon pitäen koiran merkillä. Ei meinannut sitäkään saada haettua. Sitten älysin lähettää oikea/vasen-käskyn sijasta palkkasanalla jes! ja sinne pinkoi Veka... eihän kiltti Veka voinut ottaa palloja ilman lupasanaa! Tästä vielä vasen ja toisen kerran molemmat puolet. Sitten loppuun muutamat pysähtymiset kierähtämällä ja kiitoshei. Olipa niin kiva taas treenata kaikkien kanssa. :) Hyvät koirat, hyvät treenit.