Kentällä taas. Tänään tahmasi homma kaikkien kanssa. Dingon kanssa ensin nouto, pingviinipalkka ja leikkiä. Dingo leikki oikein kivasti! :) Sitten yritettiin pysähtyä. Erilaisilla käsiavuilla, heittämällä palloa vasemmalla ja oikealla, heittämällä nameja koppeina ja sivulle, pysähtymällä itse, ja mitähän vielä, mutta ei. Eipä pysähdy. Kävelee pysähdykseen aina vaan, vaikka vauhtia ei nyt ollut niin että olisi yhtäkään askelta tarvinnut ottaa. Lopuksi istuin maassa ja heittelin nameja pysähdyksistä eli samaa jättävien harjoitusta kuin olkkaritreenissä on talvella tehty, siinä kyllä teki ongelmitta ja pysähtyi niille sijoilleen vaikka jalat kierossa. Mutta kun nousen ylös, ei sitten niin mitenkään päin onnistu. Mietintämyssyyn siis tämäkin. Jatkettiin eteentuloilla. Hyvin tulee namit kuonon edessä, mutta kädet selän takana lähti selän taakse niitä kärkkymään! Jopas nyt. Pakiteltiin sitten edes namien kanssa, kädet edessä Dingo imeytyi kyllä aivan kiinni. Loppuun vielä perusasentoja, joissa yhtä hajanaista suorittamista. Vähän vauhtia kuitenkin välillä, kun palkkasinkin saalistuttamalla namia. Sitten loppuivat herkut, joten loppui treenikin...

Floran kanssa ensin parit pysärit. Noh, uusimmasta sukkahousuniksistä on siis taika haihtunut kuten niille tapaa käydä, ja nyt on palattu normaaliin eli kävellen pysähdykseen. Palkkasin vähiten huonot ja siirryttiin varsinaiseen asiaan. Piti tehdä merkkiä. Ei siis kiertoa vaan merkkiä. Floran versio molemmista käskyistä on kiertää merkki ja pysähtyä sen (ohjaajasta katsottuna) oikealle puolelle. Ei yhtään muistanut, missä on merkki, vaikka osaa sen niin hienosti hakea... kotona. Aikaistin pysäytyskäskyä, mutta Flora meni korvat kiinni oman visionsa mukaan. Ei siis vaan mitenkään onnistunut. Lähetin sitten muutaman kerran niin että heitin lelun vasemmalle heti kun koira saavutti merkin, mutta vikkelästi Flora ehti käydä heittämässä tassunsa sinne oikealle puolelle kuitenkin. Suuntia piti tehdä myös, mutta aikaa meni ja pimeä tuli, joten haettiin vain kerran molemmilta puolilta lelut, eikä siinäkään onnistuttu, kun Flora tälläsi takapuolensa maahan ihan jokaisella seisomiskäskyllä. Suunnat se kyllä löysi oikein. Mietintämyssystä löytyi: target merkin taakse ja kierrossa target siihen, missä tulisi uuden evl:n kiertohyppynoudossa pysäytys.

Vekan kanssa pysärit onnistuivat paremmin, siis aika hyvin. Päivän teemana eteentulo eli luoksetulo ja noudon luovutus. Luoksetuloja siis lyhyeltä matkalta, tiputin ensin palloa leuan alta mutta oikeastaan saman asian ajoi helpommin pallo oikeassa kädessä ja tiputus ylhäältä. Nämä menivät ihan ok. Sitten 450 gramman noutokapulalla niitä luovutuksia. Jätin koiran ja kapulan aina vähän matkan päähän, siitä noutokäskyllä eteen. Ensin Veka yritti taas oikealta ohi, mutta panin jalan eteen, mistä Veka hämmentyi ja pyöri kuin puolukka kapulansa kanssa. Kertailtiin hommaa niin että otin aina askelen taaksepäin, annoin noutokäskyn, ja muutaman toiston jälkeen irti ja pallo. Veka tiivisti hyvin mukana. Loppuun vielä muutama nouto heittoineen, pari jouduttiin uusimaan kun ei vieläkään meinannut onnistua, mutta viimeinen oli tosi hieno! Kyllä tämäkin tästä.