Maanantain villasukkatreenissä Dingo teki oikein pätevänä perusasentoja ja eteentuloja. :) Sillä vain on sellainen tapa, että jos pienikin palkkanamin murunen tippuu johonkin, kuono imeytyy mattoon ja periksi ei anneta ennen kuin jokainen herkkumolekyyli on imuroitu pikku kitaan... Sitten tietysti kaukoja. Maa-seiso ja seiso-maa oikein hienosti hissinä, olin lattialla koiran edessä palkat vieressä, mistä niitä ojentelin. Koira suoristui ja kontakti parani heti kun nami ei ollutkaan nenän edessä kädessä. Istu-seiso tosi hyvä, seiso-istua yritin jo ilman namia kädessä, mutta ei ihan vielä mene, maa-istussa sama juttu. Istu-maassa ohjasin vähän enemmän taakse kuin suoraan alas, koska koira on jäänyt aika hankalaan asentoon takajalat alla. Nyt sain sen eri tavalla hassusti eli kyynärpäät maahan pylly ylhäällä ja siitä vasta kokonaan maahan. Tämä on kuitenkin paljon parempi, se vie koiraa enemmän taaksepäin järkevämpään asentoon.

Flora teki hienosti merkkiä, tosin sillä oli suuria vaikeuksia pysyä pienoinen hetki hytkymättä pysäytyskäskyn jälkeen ennen kuin nakkasin palkkanamin. Kaukoissa panin kipon etutassujen eteen. Palkkanamit otin vierestä sohvan käsinojalta ja panin kippoon. Florakin löysi paremman fokuksen kun ei ollut palkkoja käsissä ja teki maa-seiso-maat oikein hyvin. :) Istu-seiso toimii, seiso-istu ei vielä ihan; yritin siinä näyttää oikealla ja palkata vasemmasta, mutta ei tahtonut onnistua kun koira kärkkyi palkkakättä eikä keskittynyt käsimerkkiin ja käskyyn, jotka eivät kuitenkaan ihan vielä riitä oikeaan tekniikkaan. Maa-istu hyvä, istu-maa pitäisi saada enemmän taaksepäin kuten Dingolla tänään.

Veka yritti taas kiertää merkkiä, pysäytys saa tulla aika ajoissa. En aio enempää hioa merkin paikan hakemista itse, koska ideahan on, että koira tottelee pysäytystä eikä sijoittumisesta ympyrän sisällä suhteessa merkkiin pitäisi tietääkseni mennä pisteitä. Kaukoissa kippo eteen ja palkat sivuun kuten Floralle. Seisoin askelen päässä edessä. Tosi hyvä maa-seiso-maa ilman etenemistä! Istu-seiso-istu myös oikein hyvä. :) Ja maa-istu-maassahan ei toki mitään ongelmaa olekaan.