Poikien kanssa hallilla. Oli kyllä niin hyvät treenit! Koirat olivat hyvällä asenteella hommissa ja aika lailla kaikki onnistui. Veka teki metallinoudon nyt hyppynoutona. Yksi palautus hyvin! Sitten heitto, lähetys ja palautus. Tämäkin paljon parempi kuin tasamaanoutona. Hyppääminen nostaa sopivasti virettä.

Ruutu meni vallan mainiosti! Ensin palkka targetista, sitten stopista, sitten maahanmenosta, sitten seuraamaan tulosta – tosin vasta tulosta eikä vielä seuraamisesta – ja viimeiseksi vielä targetille menosta. Ei mitään häikkää missään osiossa. :)

Luoksetuloa tehtiin 30 metrin matkalla. Ensimmäinen stoppi seisomaan ei onnistunut, Veka vain hidasti ja hiipi ensimmäiseltä merkiltä toiselle asti. Uusinnalla hiipi edelleen liian pitkälle. Otettiin kaksi stoppia niin että käskyllä heitin pallon. Sitten stoppi onnistui. Seuraavaksi jätin koiran seisomaan ensimmäiselle merkille ja pysäytin maahan toiselle. Hiukan valui, mutta ei liikaa. En muista enää joka vaihetta, mutta tehtiin näin paloissa luoksetuloa ja viimeisellä toistolla palkka läpijuoksusta. Tosi hyvin tämä.

Sitten kokeiltiin peruuttamista seuraamisessa. Heh, siitä ei tullut mitään. Yritin peruututtaa Vekaa edessäni suoraan, mutta se lähti heti jyrkästi vasemmalle. Tätä pitää tehdä ensin erikseen. Otettiin sitten loppuun suora zeta järkässä ISM, kaikki oikein. Loistava toko-Veka!

Dingo teki hienon noudon puolen kilon kapulalla. Se hippasi ja pyöri sylissä innosta soikeana pingviinin kanssa ja kiskoi sitä jo taas ihan hiukkasen enemmän. :) Myös pari luoksetuloa pingviinin kanssa, tuli lujaa!

Hyppelyä: kaksi kertaa perussarja, virheettömästi. Ensimmäinen toisto rauhallisesti, toinen terävämmin ihan kuin koira olisi ymmärtänyt, että pääsee paremmin kun pistää hiukan enemmän vauhtia ja voimaa. Sitten tokoesteelle. Jätin koiran kolmen metrin päähän esteestä, panin kipon ja namit kolmen metrin päähän toiselle puolelle ja astuin pari askelta taakse kutsumaan. Lähtökorkeus 50 senttiä, siitä 55, 60 ja 65 senttiä – kaikki puhtaasti! Mahtavaa!

Pari ruutua: jätettiin namit targetille ja lähetin niin kaukaa kuin pääsi. Dingo juoksi nyt hyvin ruutuun ahmaisemaan palkat. Loppuun vähän perusasentoja: askelia sivulle ja eteen, nami oikeasta kädestä. Oikein hienosti! Vain pieni kuonolla töykkäys vielä vasempaan käteen. Hieno pieni toko-Dingo!

Myöhemmin illalla vielä etujalkakaukojumppaa Flolle ja Dingolle. Maa-seiso-maa Dingolla oikein hyvä, Flo vähän hippastelee – niitä pieniä käpäliä on niin vaikea hillitä kun on nameja samassa huoneessa. Sitten uusia juttuja nami nokassa. Maa-istu menee vielä seisomisen kautta, mutta alkaa kehittyä. Istu-maassa Dingo alkoi oivaltaa ja muutamalla toistolla longersi takapäätä taakse alas mukavan notkeasti. Flo ei mene vielä niin sulavasti. Vaikka luulisi koiria katsoessa sen menevän juuri toisinpäin. Seiso-istu meni molemmilta jo oikein kivasti. Istu-seison Flo tekee jo näppärästi käskyllä ja käsimerkillä, Dingo tarvitsee vielä mahan alta auttamista. Kivaa opetella uutta kun se sujuu näin sulavasti. :)